EYT'lilere Nisan Ayı Müjdesi! Hesaplara 2000 TL Yatacak

EYT'lilere Nisan Ayı Müjdesi! Hesaplara 2000 TL Yatacak
Ramazan Ayı'nın başlamasının ardından, emekliler bayram ikramiyesi ile ilgili araştırmaları hızlandırdılar. Bu kapsamda, bayram ikramiyesinin ne zaman emeklilerin hesaplarına yatacağı ve emekli bayram ikramiyesinin tutarı pek...

Ramazan Ayı'nın başlamasının ardından, emekliler bayram ikramiyesi ile ilgili araştırmaları hızlandırdılar. Bu kapsamda, bayram ikramiyesinin ne zaman emeklilerin hesaplarına yatacağı ve emekli bayram ikramiyesinin tutarı pek çok kişi tarafından merak edilirken, EYT'lilerin de ikramiye alıp almayacağı araştırılıyor. Söz konusu ödemeye dair Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıklama yaptı.

EYT Emekli Bayram İkramiyesi 2023

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçen yıl 1.100 TL olan emekli bayram ikramiyesinin yüzde 82 oranında artış ile 2.000 TL'ye yükseleceğini belirtti. EYT'lilerin de ikramiye alacağını belirten Bakan Bilgin ''En düşük emekli maaşına yaptığımız artıştan sonra Bayram ikramiyesini de yüzde 82 zamla 2000 TL’ye yükseltiyoruz. Bu düzenlemeden EYT kapsamında emekli olacaklar dahil olmak üzere 15,6 milyon emeklimiz yararlanacak. Türkiye Cumhuriyeti sosyal devlet anlayışıyla emeklilerinin yanında.'' dedi.

Zamlı Emekli Maaşı Ne Kadar?

Bayram ikramiyesinin yanı sıra, en düşük emekli maaşında da 2.000 TL artış sağlandı. Gerçekleşen zam ile birlikte, 5.500 TL olan en düşük emekli maaşı 7.500 TL seviyesine yükseldi.