EYT'lilere Nisan Ayında 2000 TL Verilecek! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Açıkladı

EYT'lilere Nisan Ayında 2000 TL Verilecek! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Açıkladı
Emeklilere, Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde bayram ikramiyesi veriliyor. Söz konusu bayram ikramiyeleri her iki bayram öncesinde emeklilerin hesaplarına yatarken, Ramazan Ayı'nın başlaması ile birlikte bayram ikramiyesi ile ilgili...

Emeklilere, Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde bayram ikramiyesi veriliyor. Söz konusu bayram ikramiyeleri her iki bayram öncesinde emeklilerin hesaplarına yatarken, Ramazan Ayı'nın başlaması ile birlikte bayram ikramiyesi ile ilgili araştırmalar da hız kazandı. Bu kapsamda, bayram ikramiyesinin ne zaman hesaplara aktarılacağının yanı sıra, EYT'liler de ikramiye ödemesine dair araştırma yapıyorlar.

EYT Emekli Bayram İkramiyesi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yüzde 82 zam ile 2.000 TL'ye yükselen bayram ikramiyesinden EYT'lilerin de faydalanabileceğini belirtti. Konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bakan Bilgin ''En düşük emekli maaşına yaptığımız artıştan sonra Bayram ikramiyesini de yüzde 82 zamla 2000 TL’ye yükseltiyoruz. Bu düzenlemeden EYT kapsamında emekli olacaklar dahil olmak üzere 15,6 milyon emeklimiz yararlanacak. Türkiye Cumhuriyeti sosyal devlet anlayışıyla emeklilerinin yanında.'' ifadelerine yer verdi.

Bayram İkramiyesi Ne Zaman Yatacak?

Yüzde 82 zamla 2.000 TL seviyesine çıkan bayram ikramiyesinin ne zaman hesaplara yatacağı da merak ediliyor. Zamlı bayram ikramiyeleri, nisan ayında emeklilerin hesaplarına aktarılacak.