Faiz Kararı Akaryakıtta Deprem Etkisi Yarattı! Motorine Zam Geldi

Faiz Kararı Akaryakıtta Deprem Etkisi Yarattı! Motorine Zam Geldi
Geçen hafta bildiğiniz gibi akaryakıtta benzine ve motorine art arda indirim gelmişti. Özellikle brent petrol fiyatlarının düşmesiyle beraber akaryakıt fiyatları da düşmüştü. Benzin fiyatları 17 TL’ye düşmüş, motorin fiyatları...

Geçen hafta bildiğiniz gibi akaryakıtta benzine ve motorine art arda indirim gelmişti. Özellikle brent petrol fiyatlarının düşmesiyle beraber akaryakıt fiyatları da düşmüştü. Benzin fiyatları 17 TL’ye düşmüş, motorin fiyatları ise 21 TL’ye kadar düşmüştü. En son benzin fiyatına 1 lira 7 kuruşluk zam geldiği duyurulmuştu. FED Başkanı Jerome Powell tarafından yapılan açıklama sonucu brent petrol fiyatları değişiklik gösterdi. Brent petrol fiyatları yükselince akaryakıta da zam geldiği duyuruldu.

Brent petrol fiyatlarında yaşanan artış akaryakıt fiyatlarına zam olarak yansıdı. Geçen hafta brent petrol fiyatları düşünce akaryakıt fiyatları da düşmüştü. Fakat merkez bankası tarafından açıklanan faiz kararı brent petrol fiyatlarında yükseliş yaşanmasına neden oldu. Brent petrol yükselinde yeni haftaya da zamlarla başlandı. Önce benzine sonra motorine zam geldiği duyuruldu.

Brent Petrol Ne Durumda?

Geçen hafta bildiğiniz gibi brent petrol fiyatları son bir yılın en düşük seviyesine düşmüştü. Hal böyle olunca akaryakıt fiyatları da buna oranla düşmüştü. Bu hafta ise FED faiz kararının açıklanmasının ardından brent petrol fiyatları da artmıştı. Buna oranla benzin ve motorin fiyatları da yükseliş gösterdi.

Motorine 1,75 TL’lik Zam!

Bildiğiniz gibi Aralık ayı boyunca benzin fiyatları 2,76 TL düşmüştü. Bununla beraber benzinin fiyatı 17 TL’ye kadar düştü. Gelen son zamla beraber fiyatı 18,5 TL’den satıldı. Benzin fiyatları bu denli düşse de motorin fiyatları da düşerek 21.05 TL’den satılıyordu. Bu geceden itibaren motorin fiyatlarına 1,75 TL’lik zam gelmesi bekleniyor. Gelecek zamla beraber de motorin fiyatının 22,75 TL’ye çıkması bekleniyor.

Güncel Akaryakıt Fiyatları

Akaryakıt fiyatları her gün güncellenmektedir. Motorine ve benzine gelen zamlar sonrası akaryakıt fiyatları yeniden güncellendi. İşte, güncel akaryakıt fiyatları:

İstanbul

Benzin fiyatı: 18,51 TL

Motorin fiyatı: 22,80 TL

Ankara

Benzin fiyatı: 18,70 TL

Motorin fiyatı: 22,96 TL

İzmir

Benzin fiyatı: 18,70 TL

Motorin fiyatı: 23,04 TL