Fırsatçılık İnsanlığın Önüne Geçti! Konya'da Fahiş Kira Artışı Dikkat Çekti

Fırsatçılık İnsanlığın Önüne Geçti! Konya'da Fahiş Kira Artışı Dikkat Çekti
Kahramanmaraş'ta yaşanan ve 11 ili etkileyen büyük depremlerden sonra binlerce kişi evsiz kaldı. Fırsatçılar ise kira fiyatlarına zam yaptı.Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, gayriresmi emlakçılık yapanların ve...

Kahramanmaraş'ta yaşanan ve 11 ili etkileyen büyük depremlerden sonra binlerce kişi evsiz kaldı. Fırsatçılar ise kira fiyatlarına zam yaptı.

Konya Emlakçılar Odası Başkanı Sedat Altınay, gayriresmi emlakçılık yapanların ve art niyetli ev sahiplerinin sebep olduğu kiraların arttığını dile getirdi.

Fırsatçılığın Önlenmesi Gerekiyor

Altınay, oda kayıtlı emlakçıların bu fiyat artışlarını yaşanmadığını söyledi ve gayriresmi emlakçılar ile ev sahiplerinin sorumlu olduğunu aktardı. Depremzedelerin mağdur edilmemesi ve haklarının korunması için bu gibi fırsatçılıkların önlenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Öte yandan Altınay, gayri resmi emlakçılar ve art niyetli ev sahiplerinin etkisiyle, kira fiyatlarının yüzde 30 ila 40 arasında yükseldiği kaydetti. Örneğin, 5.000 TL olan bir evin kirası 7.000 TL'ye, 7.000 TL olan bir evin kirası ise 10.000 TL'ye çıkarmışlar. Bahçeli müstakil dubleks evler ya da villalar da 20.000 TL'ye kadar ilan edilmekte ve bu bölgelerdeki evlerin kirası 7.000 TL'ye kadar yükselmektedir.