Gelen Zam Dudak Uçuklattı! 90 TL’den 250 TL’ye Yükseldi

Gelen Zam Dudak Uçuklattı! 90 TL’den 250 TL’ye Yükseldi
Gıda fiyatlarına her geçen gün gelen zam vatandaşın canını sıkmaya yetti. Bir zam da sucuk fiyatlarına geldi. Hemen her ürün 2021 yılına göre iki kat üç kat zamlandı. Sucuk fiyatları da geçen yıl 90 TL’den satılırken...

Gıda fiyatlarına her geçen gün gelen zam vatandaşın canını sıkmaya yetti. Bir zam da sucuk fiyatlarına geldi. Hemen her ürün 2021 yılına göre iki kat üç kat zamlandı. Sucuk fiyatları da geçen yıl 90 TL’den satılırken bu yıl 250 TL’den satılmaktadır.

Artış gösteren maliyetler sebebiyle hemen her ürüne zam geldi. Süt ve süt ürünlerine, sucuğa, pek çok gıda ürününe zam yapıldı. Normal şartlarda et fiyatlarından bile pahalı olan sucuk, et fiyatlarını ikiye üçe katladı desek yeridir.

450 TL’ye Kadar Yükseliyor

Et fiyatlarına göre daha da yüksek meblağda satılan sucuk, ete göre yüzde 100’den daha pahalı. Bildiğiniz gibi kuşbaşı et fiyatı geçen yıl 70 TL civarındaydı, sucuğun fiyatı ise 90 TL civarındaydı. Şuan kuşbaşı et fiyatı 130 TL ile 150 TL arasında değişiklik göstermekle beraber sucuk fiyatı ise 250 TL’den başlayarak 450 TL’ye kadar yükselmektedir. Sucuk fiyatlarının bu denli yükselmesinin en önemli sebebi artış gösteren maliyetler olurken ayrıca sucukta kullanılan ürünlere gelen zamlar da etkili olmaktadır.