Haberiniz Olmadığı Halde Size Miras Kalmış Olabilir! e-Devlet Üzerinden Miras Sorgulaması Yapılabilir

Haberiniz Olmadığı Halde Size Miras Kalmış Olabilir! e-Devlet Üzerinden Miras Sorgulaması Yapılabilir
Kamu dairelerinde uzun zaman alacak işlerin internet üzerinden kolaylıkla halledilmesine imkan sağlayan e-Devlet sistemi, bünyesinde barındırdığı hizmetlerle birlikte vatandaşların işlerini kolaylaştırmaya devam ediyor. Bu kapsamda,...

Kamu dairelerinde uzun zaman alacak işlerin internet üzerinden kolaylıkla halledilmesine imkan sağlayan e-Devlet sistemi, bünyesinde barındırdığı hizmetlerle birlikte vatandaşların işlerini kolaylaştırmaya devam ediyor. Bu kapsamda, vefat eden bir kişiden kalan miralar da e-Devlet üzerinden sorgulanabiliyor.

e-Devlet Miras Sorgulama

e-Devlet'e yer alan hizmet ile birlikte, vefat eden bir kişiden kalan tüm taşınır ya da taşınmaz mallar görüntülenebilir. e-Devlet'e TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yaptıktan sonra, 'Veraset İlamı Sorgulama' başlığından sorgulama yapılabilir. Miras sorgulaması yapabilmek için mirasçının UYAP’a kayıtlı olması gerekiyor.

e-Devlet Miras Sorgulama Adımları

Vefat eden kişiden kalan taşınır veya taşınmaz malları öğrenmek isteyen kişiler, aşağıda yer alan adımları uygulayarak sorgulama yapılabilir.

-e-Devlet'e girişi yapın

-TC kimlik numarası ve şifre ile sisteme girdikten sonra, arama bölümüne Veraset İlamı Sorgulama yazın

-Veraset İlamı Sorgulama'ya giriş yaptıktan sonra, gerekli bilgileri girerek sorgulama yapılabilir.