Hacı Sayid Baklavacısı Battı Mı? Hacı Sayid Kimin? Hadise-Hacı Sayid Bağlantısı Ne?

Hacı Sayid Baklavacısı Battı Mı? Hacı Sayid Kimin? Hadise-Hacı Sayid Bağlantısı Ne?
Gaziantep'te iş insanı Mehmet Dinçerler’in babası ve amcasının kurduğu, ülkemizde 43 şubesi olan Hacı Sayid isimli baklava şirketinin iflasına karar verildi. 1960'larda kurulan Hacı Sayid, konkordato talep etmişti.Bakırköy...

Gaziantep'te iş insanı Mehmet Dinçerler’in babası ve amcasının kurduğu, ülkemizde 43 şubesi olan Hacı Sayid isimli baklava şirketinin iflasına karar verildi. 1960'larda kurulan Hacı Sayid, konkordato talep etmişti.

Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, bir süre önce konkordato talebi yapan Hacı Sayid için iflas kararı verdi.

43 şubeli Hacı Sayid, ünlü şarkıcı Hadise’nin boşandığı iş insanı Mehmet Dinçerler’in babası ve amcasına ait.

Alacaklı Şirket Ret Talep Etti

Artı Gerçek'te yer alan habere göre; Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde geçtiğimiz gün görülen duruşmada alacaklı şirketlerin avukatları, Hacı Sayid’in konkordato talebinin ret edilmesi talebinde bulundu.

Görülen duruşmada, Mehmet Dinçerler’in avukatı Hicran Akkaya Şenol, hileli iflasa gidildiğini iddia etti. Avukat Şenol, yaptığı açıklamada "Piyasa borcu ile SGK ve vergi borçları bu şirketin üzerinde bırakılıyor. Şirketin mali kaynakları, grup şirketlerine devredilmiş. Mahkeme, yönetim kayyımu atamadığı için şirketin içi boşaltıldı. Yargıtay’a gitmeden önce borca batık olmayan şirket, Yargıtay’a gittikten sonra borca batık hale geldi. Şirketin içi boşaltıldı. Tüm bunları daha önce de mahkemeye bildirdik” ifadelerine yerdi.

Mahkeme, Hacı Sayid A.Ş’nin konkordato talebinin reddederek iflasına karar verdi.