Hak Sahiplerine 2811 TL Sosyal Yardım Müjdesi! Bakanlık Ödemesini Hesaplara Yatırdı

Hak Sahiplerine 2811 TL Sosyal Yardım Müjdesi!  Bakanlık Ödemesini Hesaplara Yatırdı
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından destek ödemeleri hak sahibi vatandaşların hesaplarına aktarılmaya başladı.

Ekim ayının ilk gününde Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yaşlı destek programına ilişkin bilgilendirme metni yayınlanmıştı. Yaşlı destek programı çerçevesinde proje geliştiren belediyelere sağlanacak desteklerin yanı sıra, toplumun farklı kesimlerini ilgilendiren çeşitli ödemelere dair duyurular yayınlanıyor. Bu kapsamda, yaşlı ve engelli aylığı ödemeleri ile ilgili geçtiğimiz günlerde açıklama yapıldı.

Destek Ödemesi Ekim 2023

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı temmuz ayında memur maaş katsayısına göre yapılan düzenleme sonrasında artan destek ödemelerini ekim ayında da hak sahibi vatandaşlara iletiyor. Ekim ayının ortalarına doğru yaklaşırken ödemelere dair araştırmalar yapılırken, yüzde 40 ile 69 arası engel oranı olanlara 1874 TL, yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşlara ise 2811 TL engelli aylığı yardımı verildi. Yaşlı aylığı ise temmuz ayında memur maaş katsayısına göre gerçekleşen artış neticesinde 2348 TL seviyesine yükselmişti. Söz konusu yardımlar ekim ayında vatandaşlara iletildi. Önümüzdeki süreçte, ekim ayı sosyal yardım hesapları ödemeleri hesaplara aktarıldıkça kamuoyuna bilgi verilecek.