Haziran Ayında EYT'lilere Para Yağacak! Bu Tarihten Önce Başvuru Yapanlar Üç Ödeme Alacaklar

Haziran Ayında EYT'lilere Para Yağacak! Bu Tarihten Önce Başvuru Yapanlar Üç Ödeme Alacaklar
Emeklilik hayali kuran milyonlarca kişinin büyük bir merakla beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi geçtiğimiz süreçte Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. EYT için çok sayıda vatandaş başvuruda bulunurken,...

Emeklilik hayali kuran milyonlarca kişinin büyük bir merakla beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi geçtiğimiz süreçte Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. EYT için çok sayıda vatandaş başvuruda bulunurken, maaş ödemelerine ve bayram ikramiyesine ilişkin araştırmalar da hız kazandı.

EYT Bayram İkramiyesi

31 Mart 2023 tarihine kadar emeklilik için başvuruda bulunan kişiler, başvuru işlemlerinin tamamlanmasının ve emekliliklerinin onaylanmasının ardından, nisan ayında verilen 2.000 TL'lik bayram ikramiyesini de alabilecekler. Böylece, haziran ayı itibariyle Ramazan Bayramı ikramiyesi, Kurban Bayramı ikramiyesi ve emekli maaşları verilecek ve üç ödeme birden alınmış olacak. Üçlü ödeme fırsatından, 31 Mart'a kadar emekli aylığı için başvuru ileten kişiler yararlanabilecekler.

Bayram İkramiyesi Ne Zaman Yatacak?

Haziran ayına girilmesinin ardından, Kurban Bayramı ikramiyesinin ne zaman emeklilerin hesaplarına aktarılacağı da merak konusu oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı henüz ödeme takvimine dair bilgi vermedi ancak 20 Haziran'dan sonra emekli bayram ikramiyesinin hesaplara yatması bekleniyor. Ayrıca emekli bayram ikramiyesinde herhangi bir artış yaşanması durumunda da ilerleyen günlerde kamuoyuna bilgi verilebilir.