Hem Faydalı Hem Pahalı! Kilosu 150 TL’den Alıcı Buluyor

Hem Faydalı Hem Pahalı! Kilosu 150 TL’den Alıcı Buluyor
Kış meyvelerinin vazgeçilmezlerinden olan hurma, hem yaş hem de kuru bir şekilde tüketilmektedir. Adana’nın Kozan ilçesinde yetiştirilen hurmanın hem yaşı hem de kurusu gündeme geldi. Yaş hurma 15 TL’den satışa sunulurken...

Kış meyvelerinin vazgeçilmezlerinden olan hurma, hem yaş hem de kuru bir şekilde tüketilmektedir. Adana’nın Kozan ilçesinde yetiştirilen hurmanın hem yaşı hem de kurusu gündeme geldi. Yaş hurma 15 TL’den satışa sunulurken kuru hurma ise 150 TL’den alıcı bulmaktadır. Bir köyün geçim kaynağı olan cennet hurması kurusu üretimi giderek artış gösteriyor.

Adana Kozan’da üretimi gerçekleştirilen cennet hurmalarının kurusu hem yurt içinde hem de yurt dışında satışa sunulmaktadır. Bu işle uğraşan kişiler hurma kurutma sezonunun açılmasıyla günlük 8 ton hurmayı kurutmak için kolları sıvadıklarını belirtti. Üreticiler öncelikle evinin balkonundan Avrupa’ya uzanan bir üretim yolculuğuna 300 kilogramla başladığını belirtip şuanda ise 100 kadın işçiyle kurutma yaptıklarına değindi.

Kilosu 150 TL’den Alıcı Buluyor

Kış meyveleri arasında en popüleri olan cennet hurması yaş fiyatı 15 TL’den satılırken, kurusunun fiyatı 150 TL’den alıcı bulmakla beraber cennet hurması kurusunun lezzetinin bağımlılık yaptığını belirten üreticiler tadına bir kere bakan bu lezzetten vazgeçemeyeceğini iddia ediyor.