Her Haneye 1500 TL Yardım İçin Başvurular Başladı! PTT'ye Hemen Giderek Başvuru Yapın

Her Haneye 1500 TL Yardım İçin Başvurular Başladı! PTT'ye Hemen Giderek Başvuru Yapın
Giderek artış gösteren enflasyon rakamlarının yanı sıra kış aylarının da yoğun gelmesi sebebiyle dar gelirli aileler panik yapmaya başladı. Özellikle kış aylarında ısınma masrafları da giderlerin içerisine eklenince dar...

Giderek artış gösteren enflasyon rakamlarının yanı sıra kış aylarının da yoğun gelmesi sebebiyle dar gelirli aileler panik yapmaya başladı. Özellikle kış aylarında ısınma masrafları da giderlerin içerisine eklenince dar gelirliler oldukça zorlanmaktadır. Devlet tarafından verilen bu yardımla dar gelirli vatandaşların bir nebze de olsa rahatlaması beklenmektedir. Kişiye göre değil de haneye göre verilen bu yardımın geçerlilik süresi de 12 ay olarak belirlenmektedir.

Her Haneye 1500 TL Veriliyor!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından verilen kira yardımı ile ilgili detaylar gelmeye başladı. Başvuru yapan ve ihtiyaç sahibi olduğu belirlenen kişilere verilecek olan kira yardımı ile ilgili detaylar gelmeye başladı. Peki verilen kira yardımı kimlere verilir? Kira yardımından faydalanmak için:

  • Yapılan gelir testi sonucunda fakirlik sınırının altında bulunmak,
  • Sigortalı olmamak,
  • Herhangi bir mal varlığına sahip olmamak,
  • Emekli aylığı almamak,
  • Dul aylığı almamak,
  • Yetim aylığı almamak,
  • Ölüm aylığı almamak şartlarına sahip olan herkes kira yardımı ödemesinden yararlanabiliyor.

Kira Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Kira yardımı başvurusu yapmak için öncelikle ihtiyaç sahibi olduğunuzun netleşmesi gerekir. Kira yardımı başvurusu yapmak için e-devlet şifrenizin olması ve e-devlet üzerinden başvuru yapmanız gerekir. Eğer e-devlet şifreniz yoksa internet üzerinden ya da en yakın PTT şubesine giderek başvurunuzu tamamlayabilir ve kira yardımından faydalanabilirsiniz. Kira yardımından faydalanmak için ihtiyaç sahibi olduğunuzun tespit edilmiş olması gerekir. İhtiyaç sahibi olmadığınız tespit edilirse eğer kira yardımı bağlanmış olsa bile tekrardan iptal edilecektir.