Hiç Para Harcamadan Arazi Sahibi Olmanın Yöntemi Ortaya Çıktı! Duyduklarınıza İnanamayacaksınız!

Hiç Para Harcamadan Arazi Sahibi Olmanın Yöntemi Ortaya Çıktı! Duyduklarınıza İnanamayacaksınız!
Konut fiyatlarının fahiş seviyelere yükselmesiyle arazi fiyatlarında da artış yaşandı. Bu nedenle, arazi satışlarda artmaya başladı. Peki, hiç para harcamadan arazi satın almak mümkün mü? İşte detaylar...

Emlak piyasasına yönelik değerlendirmelerde bulunan Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin, sosyal medya hesabı üzerinden hiç para harcamadan arazi sahibi olmanın yolunu açıkladı.

Gültekin, X hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye’de 0 TL ile arazi sahibi olmanın yolu...

Devletin 2005’de yürürlüğe koyduğu ve zaman zaman revize edilen teşvik bölgesinde kalan kentler bulunuyor. Bu kentlerin güncel listesini Tarım ve Orman Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde bulabilirsiniz.

Türkiye’nin toprak bütünlüğünün tümünün yüzde 16’sı yerleşim yeri, yüzde 37’si ekilebilir tarım arazisi, yüzde 24 ü orman ve mera alanları, yüzde 23’ünü ise sanayi ve atıl durumda olan tarla vasıflı araziler oluşturuyor.

Öncelikle Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) e-Devlet’ten başvuru yaparak Çifti Kayıt Belgesi almanız gerekiyor. Bu belgeyi almak çok kolay diyebilirim. Yine gerekli belgeleri Tarım ve Orman Bakanlığı’nın resmi internet sitesinden edinebilirsiniz.

buyuk-kartemuhendislik-makaleler-ar-kwrb.webp

DEVLET ARAZİ TAHSİS EDECEK

Belgeyi teşvik verilen kentlerin bünyesinden yapmanız yararınıza olacak. Daha sonra Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesindeki Arazi Edindirme ve Değerleme Başkanlığı'na başvurarak arazi edindirme programına dahil olacaksınız.

Bir süre sonra size devlet tarafından arazi tahsis edilecek ve ayrıca, gübre ve diğer destekleri de alacaksınız. Programın asıl amacı, kendi ekilebilir arazi dekarınızı artırabileceğiniz, satın alabileceğiniz verimlilikte üretim yapıp para kazanmanız işte burada sabır ve azim konusu.

Özetle; arazi edindirme programının amacı, nitelikli çiftçi yetiştirmektir. Sabırlı ve özverili bir yolculuğun sonucunda yüzlerce dönüm arazinin sahibi olabilirsiniz.

Top tamamen sizde. Oyun tamamen sizin oyununuz. Zaman sizlerin. Çiftçilik geleceğin altın meslekleri arasında…”