Hızlı Olan Kazanacak! Kesenin Ağzı Açıldı! Devlet 1150 TL Kira Yardımı Yapıyor!

Hızlı Olan Kazanacak! Kesenin Ağzı Açıldı! Devlet 1150 TL Kira Yardımı Yapıyor!
Devlet tarafından sosyal yardım ödemelerinin ardı arkası kesilmiyor. Kira yardımı ödemelerine devam edilirken konuyla ilgili araştırmalar da hız kazandı. 2022 Kira yardımı ne kadar? Sorusu arama motoru üzerinden sıklıkla araştırılmaktadır....

Devlet tarafından sosyal yardım ödemelerinin ardı arkası kesilmiyor. Kira yardımı ödemelerine devam edilirken konuyla ilgili araştırmalar da hız kazandı. 2022 Kira yardımı ne kadar? Sorusu arama motoru üzerinden sıklıkla araştırılmaktadır. İşte, Kira yardımı ile ilgili detaylar…

İhtiyaç sahibi vatandaşlara devlet tarafından bildiğiniz gibi elektrik ve doğalgaz desteği veriliyor. Verilen desteklere bir yenisi daha eklenerek kira yardımı verilmeye başlandı. 1 yıl verilecek olan kira desteğiyle ilgili detaylar belli olmaya başladı. Devlet tarafından vatandaşlara kira yardımı verilmeye devam ediliyor. PTT üzerinden çekilecek kira yardımı başvurusu e-devlet üzerinden yapılmaktadır.

Kira Yardımı Nedir?

İhtiyaç sahibi vatandaşlara devlet tarafından yardım verilmeye devam ediliyor. Yapılan yardımların başında kira yardımı yer alıyor. Özellikle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı koordineli olarak verilen kira yardımı hizmetinden faydalanmak için bazı şartları karşılamanız gerekiyor. Bu şartları karşılamadığınız takdirde kira yardımından faydalanamayacaksınız. Kira yardımı başvuru şartları arasında:

  • Sigortalı olarak çalışıyor olmamak,
  • Dul ve yetim aylığı almıyor olmak,
  • Mal varlığının olmaması,
  • Bakanlık tarafından yapılan gelir testi sonunda fakirlik sınırının altında çıkmak,
  • Düzenli gelire sahip olmamak gibi şartlar yer alır.

Kira Yardımı Ne Kadar?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen kira yardımıyla ilgili detaylar belli olmaya başladı. Bakanlık tarafından verilen kira yardımı ilden ile farklılık göstermektedir. Kira yardımı ne kadar diye soracak olursanız:

İzmir, İstanbul, Ankara: 1.150 TL

Bursa, Konya, Antalya, Adana: 1.085 TL

Mersin, Eskişehir, Erzurum, Sakarya: 995 TL

Zonguldak, Çanakkale, Tokat: 905 TL

Yozgat, Şırnak, Düzce: 810 TL

Bolu, Bingöl: 715 TL

Kira Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Devlet tarafından verilen kira yardımı başvurusu yapmak için e-devlet şifreniz olması şarttır. E-Devlet platformuna kendi TC Kimlik Numaranız ve şifrenizle giriş yapın. Daha sonra arama kısmına Hak Sahibi Ailelere Kira Yardımı Yapılması yazın. Daha sonra Başvuruya Git bölümünden işlemi tamamlayabilirsiniz. Başvurunuzu yaptıktan sonra kira yardımı almaya hak kazanan kişilerin hesabına PTT üzerinden yardım yapılacak.