Hükümetten Heyecanlandıran Asgari Ücret Açıklaması! Milyonlarca Vatandaşı İlgilendiriyor

Hükümetten Heyecanlandıran Asgari Ücret Açıklaması! Milyonlarca Vatandaşı İlgilendiriyor
2023 yılının yaklaşmasıyla milyonlarca vatandaş, maaşlara yapılacak yeni zamdan gelecek habere odaklandı. Emekli ve çalışanların gözü kulağı 2023 yılında yeni maaşların ne kadar olacağına çevrildi. Vatandaşlar, '2023...

2023 yılının yaklaşmasıyla milyonlarca vatandaş, maaşlara yapılacak yeni zamdan gelecek habere odaklandı. Emekli ve çalışanların gözü kulağı 2023 yılında yeni maaşların ne kadar olacağına çevrildi. Vatandaşlar, '2023 asgari ücret ne kadar olacak? Emekli maaşlarına 2023'te ne kadar zam gelecek? 2023 memur maaşı kaç TL olacak?' gibi soruların yanıtını aramaya başladı.

2023'ün yaklaşmasıyla AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş da 2023 asgari ücret zammına ilişkin açıklama yaptı.

Hükümet Cephesinden Asgari Ücret Açıklaması

Miyonlarca vatandaşın gözü ve kulağının çevrildiği asgari ücret, memur ve emekli maaşlarına 2023'te yapılacak zamlarda hayat pahalılığı karşısında tatmin edici bir rakam bekliyor. 2023 yılına az bir zaman kala asgari ücret, emekli ve memur maaşlarına yönelik tahminler ve rakamlar gelmeye devam ediyor. Konuya ilişkin bir açıklama da hükümet cephesinden geldi.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, canlı yayında milyonları ilgilendiren asgari ücrete ilişkin önemli ifadeler kullandı.

2022 senesinde, yıl içerisinde asgari ücrete iki kez zam yapıldığının altını çizen Kurtulmuş, "İnşallah bu sene sonu yani daha doğrusu gelecek sene başı itibari ile asgari ücrette yine çok yüksek, vatandaşımızı memnun edecek, titiz çalışmalar sonucu ortaya çıkacak ve vatandaşımızın alım gücünü yükseltecek bir asgari ücret belirlemesi yapılacak." şeklinde konuştu.

Asgari Ücret, Emekli ve Memur Maaşına İlişkin Rakam

Son olarak, sabah gazetesindeki habere göre, emekli ve memurlara 2023'ün başında yüzde 5 ila 10 arasında refah payı verilmesi, en düşüğü 3 bin 500 lira olan emekli maaşının da artırılmasının beklendiği belirtildi.

Öte yandan, asgari ücrete yönelik hesaplamaların da yapıldığı belirtilen haberde 2023 asgari ücretin de 7 bin 500- 8 bin TL aralığında olacağı iddia edildi.