İki Gün Sonra Ağustos Ayı Ödemeleri Başlayacak! Banka Hesabına 1250 TL Yatacak

İki Gün Sonra Ağustos Ayı Ödemeleri Başlayacak! Banka Hesabına 1250 TL Yatacak
Ağustos ayının ilk günlerinde sağlanacak olan ödemeler ile ilgili pek çok kişi araştırmalar yapmaya devam ediyor.

Ağustos ayında da çeşitli ödemeler hak sahiplerin iletilecek. Bu çerçevede, ağustos ayının ilk günleri itibariyle söz konusu ödemler ile ilgili araştırmalar sürüyor. Maaşlar, destek ödemeleri, tarımsal destekler ile ilgili gelişmeler yakından takip edilirken, her ay düzenli olarak hak sahibi öğrencilerin hesaplarına yatan Kredi ve Yurtlar Kurumu burs ve kredi ödemeleri de araştırılıyor. Bu kapsamda, ağustos ayı KYK burs ve kredi ödemelerinin ne zaman verileceği, KYK burs ve kredi ödemelerinin tutarı ve KYK bursuna ya da kredisine zam yapılıp yapılmayacağı ile ilgili ağustos başında araştırmalar hız kesmeden sürüyor.

KYK Burs Kredi Ödemesi Ağustos 2023

Kredi ve Yurtlar Kurumu, ağustos ayında da kredi ve burs ödemelerini öğrencilere iletecek. Her ay TC kimlik numarasının son rakamına göre düzenli olarak ödeme yapılırken, ağustos ayı ödeme takvimi şöyle:

TC Kimlik Numarasının Sonu 0 Olanlar: Her ayın 6’si
TC Kimlik Numarasının Sonu 2 Olanlar: Her ayın 7’si
TC Kimlik Numarasının Sonu 4 Olanlar: Her ayın 8’i
TC Kimlik Numarasının Sonu 6 Olanlar: Her ayın 9’u
TC Kimlik Numarasının Sonu 8 Olanlar: Her ayın 10’u

2023/06/06/turk-lirasi-10-tl.jpg

KYK Bursu Kredisi Kaç TL Ne Kadar?

KYK burs ve kredi ödemeleri bu hafta pazar günü hesaplara yatmaya başlayacak Yüzbinlerce üniversite öğrencisi söz konusu ödemeler için bekleyişe devam ederken, güncel ödeme tutarı da merak ediliyor. KYK burs ve kredi ödemesi çerçevesinde, öğrencilerin hesaplarına 1.250 TL yatıyor.

KYK Bursuna Kredisine Zam Yapılacak Mı?

KYK burs ve kredi ödemelerine artış yapılacağına dair henüz resmi bir açıklama gelmedi. Asgari ücretin yüzde 34 oranında artması ve 11 bin 402 TL seviyesine yükselmesi, emekli maaşlarında refah payı dahil yüzde 25 artış sağlanması, memur maaşlarında enflasyon farkına ek olarak 8 b,n 77 TL seyyanen artışa gidilmesi sonrası, KYK burs ve kredi ödemelerinin zam tarihi de merak ediliyor. Yıl sonunda, burslara ve kredilere zam yapılacak.