İkinci El Otomobil Piyasasında Son Durum Ne? Galericilerden Uyarı Geldi

İkinci El Otomobil Piyasasında Son Durum Ne? Galericilerden Uyarı Geldi
Yeni yıla az bir zaman kala ikinci el otomotiv piyasasında hareketlilik yaşandı. Haraketlilik otomobil fiyatlarına da yansıdı ve ikinci el araç fiyatlarında artış görüldü.Bir süredir hareketsizliğin hakim olduğu ikinci el otomobil...

Yeni yıla az bir zaman kala ikinci el otomotiv piyasasında hareketlilik yaşandı. Haraketlilik otomobil fiyatlarına da yansıdı ve ikinci el araç fiyatlarında artış görüldü.

Bir süredir hareketsizliğin hakim olduğu ikinci el otomobil piyasası yılbaşına kısa bir zaman kala tekrar harekete geçti.

İkinci el otomobile zam gelecek kaygısı, vatandaşların ikinci el otomobile olan talebini arttırdı. Bu talep karşısında iki hafta içerisinde ikinci el araçlarda ortalama yüzde 20 bandında fiyat artışı meydana geldi, oto galeri esnafı tüketiciye araç alımına ara vermeleri konusunda uyarı yaptı.

İkinci El Arabalara Yaklaşık Yüzde 5 İla 20 Arasında Zam Geldi

İkinci el otomobil piyasasında yılın son günlerinde hareketlilik meydana geldiğini ifade eden bir oto galerici, “Yılbaşından sonra zam gelecek korkusu ikinci el otomobil piyasasına hareketlilik getirdi. Bu hareketlilik ile beraber ikinci el araçlara yüzde 5-10 zam geldi. Son 15 gün içerisinde çok fazla talep artışı yaşadık. Arz talep dengesi bozulunca da fiyat artışı yaşadık.

Geçtiğimiz hafta 600 bine sattığım aracı, bugün bir arkadaşım ihaleden 670 bine satın aldı. Baktığınız zaman yüzde 10’unun üzerinde artış oldu. Vatandaşların biraz alımı durdurması lazım. Ben almıyorum, fiyatlar çok yüksek çünkü. Bu artış çok normal değil” ifadelerine yer verdi.

İki Haftada Satışlar 1.5 Kat Arttı

Yılbaşından ötürü ikinci el araç piyasasının hareketlendiğini belirten bir galerici, “Vatandaşlar son iki haftadır ikinci el otomobile çok fazla talep gösteriyorlar. Bu talep ile beraber ikinci el otomobillere yaklaşık yüzde 20 zam geldi.  Normalde iki hafta içerisinde 30 araç satardık, bu talep ile beraber bu rakam 40’a çıktı. Benim şahsi görüşüm yılbaşından sonra bir artış olmayacak. Şu anda bir algı var. Dövizde bir artış olmadığı sürece araçlarda fiyat artışı olmaması gerekiyor” şeklinde konuştu.