İlk-Orta Okul Öğrencilerine Son Çağrı! 1060 TL Yardım için Bugün 17.00'a Kadar Vakit Var

İlk-Orta Okul Öğrencilerine Son Çağrı! 1060 TL Yardım için Bugün 17.00'a Kadar Vakit Var
Devlet eğitim ve öğretime verdiği önemi, sağladığı desteklerle ispatlıyor. Bugün mesai bitimine kadar bu ödeme için başvurunuzu tamamlamanız gerekiyor

Bursluluk sınıvı için başvurular bugün son buluyor. Her yıl on binlerce öğrenci Eylül ayında sınava girmesi sonrasında kazanması durumunda her ay devletten burs ödemesi alıyor. Bu sene de bursluluk sınavı kontenjanı 100.000 Kişi olarak belirlenmişken, 30.000 öğrenci sadece afet bölgesinden seçileceği açıklandı.

16 Haziran da biteceği açıklanan bursluluk sınavı başvuruları için devlet, başvurularını tamamlayamayan öğrenciye bir şans vermiş ve başvuru tarihini uzatmıştı. Bugün saat 17,00 itibari ile başvurular bitecek. Yani bugün saat 17,00'a kadar başvurusunu tamamlayamayan öğrenci sınava girip burs parası alıp almayacağı konusunda bilgi sahibi olamayacak.

tl7.jpg

Burs Ödemesi Başvuruları Bitiyor

Devlet özellikle de dar gelirli vatandaşa sunduğu destek imkanlarının yanı sıra öğrencilerin de eğitim hayatlarında yanında olmayı başarıyor. Verilen türlü türlü yardımın yanı sıra, yıllık geliri belirlenen miktarın altında kalan öğrenciye de bursluluk ödemesi veriliyor. Tabi bu bursluluk parası için öğrencinin belirli şartları taşımasına istinaden bir de sınava girip başarısını kanıtlaması gerekiyor. Sınava girip başarılı olan öğrenciye devlet burs ödemesi yapıyor.

tl21-001.jpg

Bursluluk Sınavı Ne Zaman?

Ekonomik şartların ağırlaştığı günümüzde öğrencilere sunulan desteklerin en kapsamlısı bursluluk ödemesi olarak bilinirken, bu ödemelerden faydalanmak için belirlenen süzgeçlerden geçilmesi gerekiyor.

Bugün saat 17.00'a kadar başvurusunu tamamlayan öğrenci kabul edilmesi durumunda Eylül ayında düzenlenecek olan sınava giriş hakkını kazanıyor. Sınav 3 Eylül'de yapılacak iken 22 Eylül'de de sonuçlar açıklanacaktır.

Bursluluk Parası Kaç Para Ödeniyor?

Geçtiğimiz sene bursluluk ödemelerine yüzde 40 zam yapılmıştı bu kapsamda bu sene de aynı oranda zam yapılması planlanıyor. Bursluluk ödemelerine yüzde 40 zam yapılması durumunda ortaokul ve lise bursluluk ücreti 928 TL olacak. Eğer ki söz konusu olan yüzde 60'lık zam onaylanırsa, 1060 TL ödeme bursluluk sınavı kazanan öğrenciye verilecek.