En Düşük Maaş 21.500 TL Oldu! Bayram Ettiren Maaş Zammı Açıklandı

En Düşük Maaş 21.500 TL Oldu! Bayram Ettiren Maaş Zammı Açıklandı
Maaş zammı ile ilgili farklı sendikalar toplu iş sözleşmesi imzalandıkça kamuoyuna bilgi veriyorlar.

Milyonlarca emekli ve memur zamlı maaşları almaya başladılar. Memurlar yüzde 17.55’lik enflasyon farkına ek olarak 8 bin 77 TL’lik zam alırken, emekli maaşlarına da refah payı eklendi ve yüzde 25 zam yapıldı. 15 Temmuz’da memurlara maaşlar iletilirken, emekliler de tahsis numarasının son rakamına göre zamlı maaşları hesaplarında görmeye başladılar. Zamlı asgari ücret ise ağustos başında itibaren yaklaşık 7 milyon asgari ücretli çalışana sağlanacak. Zamlı maaşların belli olması ve ödemelerin başlaması ile birlikte farklı kurumlarda çalışan personeller de toplu iş sözleşmelerinin ardından gelecek açıklamaları yakından takip etmeye başladılar.

Temmuz 2023 Maaş Zammı Son Durum

Hizmet İş Sendikası tarafından yapılan açıklamaya göre, Manisa Alaşehir Belediyesi ile toplu iş sözleşmesi imzalandı. En düşük maaşın 21 bin 500 TL seviyesine yükseldiği toplu iş sözleşmesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Hizmet İş Sendikası Manisa 1 No’lu Şube Başkanı Okan Polat “Yapmış olduğumuz tüm sözleşmelerde en önemli hedefimiz, Genel Başkanımız Mahmut Arslan’ın üyelerimiz için duyduğu hassasiyetleri, aynı hassasiyetle üyelerimize yansıtmaktır. Bu doğrultuda yapmış olduğumuz görüşmelerde Alaşehir Belediyesi çalışanlarımızın en düşük ücreti 21 bin 500 TL olarak belirledik. Ayrıca 133 gün ilave tediye konusunda da mutabakata vardık” dedi.

2023/06/06/100-turk-lirasi.jpg

Toplu İş Sözleşmeleri İmzalanıyor

Asgari ücretlilerin, memurların ve emeklilerinin maaş zamlarının netlik kazanmasının ardından, belediye personelleri de toplu iş sözleşemerini yakından takip etmeye başladılar. Temmuz ayında da belediyeler ile sendikalar arasında toplu iş sözleşmesi görüşmeleri devam ediyor. İlerleyen günlerde, personellerin maaş zamlarına dair belediye yönetimleri ile sendikalar arasında mutabakata varılması ve toplu iş sözleşmesi imzalanması durumunda kamuoyuna bilgi verilebilir. Bu kapsamda, belediye personellerinin maaş zamlarına dair güncel gelişmelere erişmek ve detaylı bilgi edinmek için belediyelerin, sendikaların resmi internet siteleri ya da sosyal medya hesapları ziyaret edilebilir.