İmzalar Temmuzda Atıldı! En Düşük Maaş 15.000 TL Oldu

İmzalar Temmuzda Atıldı! En Düşük Maaş 15.000 TL Oldu
Toplu iş sözleşmesi imzalandıkça, temmuz ayında da maaş zamları ile ilgili kamuoyuna bilgi veriliyor.

Önceki aylarda olduğu gibi temmuz ayında da sendikalar ile toplu iş sözleşmesi görüşmeleri devam ediyor. Temmuzda asgari ücrete yüzde 34 oranında zam yapılması, yüzde 25 oranında emekli maaşlarının artması ve memur maaşlarında da yüzde 17.55’lik enflasyon zammına ek olarak 8.077 TL seyyanen artış sağlanması sonrasında, toplu iş sözleşmesi görüşmelerinden gelecek açıklamalar da yakından takip edilmeye başlandı. Söz konusu toplu iş sözleşmesi görüşmeler neticesinde mutabakat sağlandıkça, maaş zammına dair kamuoyuna bilgi veriliyor.

Temmuz 2023 Maaş Zammı

Nazilli Belediyesi ile Naz-Bel A.Ş. bünyesinde çalışan işçilere yönelik Hak-İş Konfederasyonu Hizmet-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Gerçekleşen toplu iş sözleşmesi ile en düşük maaş 15 bin TL seviyesine yükseldi. Maaş zammı ile ilgili açıklamada bulunan Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan “Şirketimize bağlı olarak çalışan personellimiz, sözleşme kapsamında daha iyi çalışma koşulları, sosyal haklar ve maaş artışı gibi bir dizi avantajlar elde etti. Şu an imzaladığımız protokole göre en düşük maaş 15 bin TL üzeri oldu. Nazilli Belediyesi olarak, çalışanların refahını ve memnuniyetini ön planda tutarak, sürdürülebilir bir hizmet sunma hedefindeyiz. Bu toplu iş sözleşmesi, hem belediye personelinin yaşam standartlarını iyileştirmeye yönelik bir adım hem de belediyenin kaliteli hizmet sunma vizyonuna katkı sağlayacak. Tüm çalışma arkadaşlarına hayırlı uğurlu olsun” dedi.

2023/06/06/100-turk-lirasi.jpg

Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Toplu iş sözleşmesi ile birlikte Naz-Bel A.Ş. bünyesinde çalışan işçilerin en düşük maaşları 15 bin TL seviyesine çıkarken, farklı belediyelerde de toplu iş sözleşmesi görüşmeleri devam ediyor. Bu durumda, ilerleyen günlerde de yurt çapındaki çeşitli belediyeler maaş zamlarına dair kamuoyuna bilgi verebilirler.

Zamlı Maaşlar Ne Zaman Yatacak?

Belediye personellerinin maaş zamlarının yanı sıra, asgari ücret, emekli ve memur maaşlarının da netlik kazanması sonrasında, zamlı maaşların ne zaman verileceği merak konusu oldu. Ağustos ayının ilk günlerinde asgari ücretli çalışanlar zamlı maaşları alabilecekler. Memurların ve emeklilerin ise temmuz ayınında hesaplarına zamlı maaş yatacak.