İş Arayanlar İçin Müthiş Fırsat! Diyanet İşleri Başkanlığı, 6.200 Personel Alımı Yapıyor

İş Arayanlar İçin Müthiş Fırsat! Diyanet İşleri Başkanlığı, 6.200 Personel Alımı Yapıyor
Güncel ihtiyaçlar doğrultusunda, devlet kurumları tarafından personel alımına ilişkin ilanlar gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda, iş arayışında olup iş başvurusu yapacak çok sayıda vatandaş ilanları yakından takip ederken,...

Güncel ihtiyaçlar doğrultusunda, devlet kurumları tarafından personel alımına ilişkin ilanlar gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda, iş arayışında olup iş başvurusu yapacak çok sayıda vatandaş ilanları yakından takip ederken, güncel iş ilanları büyük bir heyecanla bekleniyor.

Yayımlanan son ilana göre, Diyanet'e personel istihdamı sağlanacak.

Diyanet işleri Başkanlığı, farklı branşlarda personel alacağını açıkladı. Diyanet, personel alımı kapsamında, 6.200 din görevlisini istihdam edecek. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın personel alımı yapacağını duyurmasıyla beraber, başvuru tarihi ve başvuru şartları da birçok vatandaş tarafından araştırılmaya başlandı.

Diyanet Personel Alımı Son Başvuru Tarihi

Diyanet İşleri Başkanlığı, taşra teşkilatında istihdam etmek üzere 6 bin 200 sözleşmeli personel alımı yapacak. Başvurular Diyanet İşleri Başkanlığı'nın internet sitesi üzerinden gerçekleştirilecek.

Diyanet işleri Başkanlığı'nca yapılacak personel alımı için adaylar, 26 Aralık 2022'den 6 Ocak 2023 Saat 16.30’a kadar sinav.diyanet.gov.tr adresinden başvurularını gerçekleştirebilecek.

Diyanet'in Resmi Gazete'de yayımlanan ilanına göre, 2022 KPSS puanı ile 4 bin 600 imam-hatip, 1300 kadın Kur'an kursu öğreticisi ile 300 müezzin sözleşmeli olarak istihdam edilecek.

Yayınlanan pozisyonların 3 katı kadar aday, KPSS puanına göre sıralanacak. Adaylar başkanlık tarafından yapılacak sözlü sınava çağrılacak.

Diyanet Personel Alımı Şartları Neler?

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yapılacak personel alımı için aranan genel şartlar merak edilip araştırılıyordu. Diyanet'in personel alımı için aranan şartlar şöyle:

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen genel şartları taşımak,

2. Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nde yer alan ortak nitelik şartını taşımak,

3. Başvurunun son günü itibariyle unvan gruplarına göre tabloda belirtilen öğrenim durumlarına sahip olmak,

4. 2022 yılı KPSS’den lisans mezunları için KPSSP124; ön lisans mezunları için KPSSP123;

ortaöğretim mezunları için KPSSP122 puan türünden en az 50 puan almış olmak,

5. Başvuru yapacağı unvanda görev yapmaya mani bir engeli bulunmamak,

6. Hafız olmak (+Hafız kontenjan gruplarına başvuran adaylar için),

7. Halen Başkanlığımız teşkilatında personel alımı yapılacak unvanlarda kadrolu veya sözleşmeli olarak çalışıyor olmamak,

Diyanet Hangi Branşlardan Personel Alacak?

Alım yapılacak kadro dağılımı ise şu şekilde:

Kur’an Kursu Öğreticisi: 1.300 Kişi

İmam-Hatip: 4.600 Kişi

Müezzin – Kayyım: 300 Kişi