İşçi Maaşlarına Yüzde 110 Zam! En Düşük Maaş 23 Bin TL Seviyesine Yükseldi

İşçi Maaşlarına Yüzde 110 Zam! En Düşük Maaş 23 Bin TL Seviyesine Yükseldi
Asgari ücret, emekli ve memur maaşları geçtiğimiz aylarda belli oldu. Milyonlarca çalışanın ve emeklinin maaş zammının netlik kazanmasının, kamu işçilerine yüzde 45 zam yapılmasının ve en düşük emekli maaşının 2.000...

Asgari ücret, emekli ve memur maaşları geçtiğimiz aylarda belli oldu. Milyonlarca çalışanın ve emeklinin maaş zammının netlik kazanmasının, kamu işçilerine yüzde 45 zam yapılmasının ve en düşük emekli maaşının 2.000 TL artış ile birlikte 7.500 TL seviyesine yükselmesinin ardından, belediye personellerine yapılacak zam da merak konusu oldu. Bu kapsamda, belediye yönetimleri ile sendikalar arasında toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sürerken, maaş zammı için anlaşmaya varıldıkça kamuoyuna bilgi veriliyor.

Yüzde 110 Zam Kararı

Artuklu Belediyesi ve Belediye İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Söz konusu toplu iş sözleşmesi ile birlikte, sosyal haklar da dahil olmak üzere 110 oranında artış sağlandı. Gerçekleşen artışla, en düşük kadrolu işçi ücreti 11 bin TL’den 23 bin TL’ye yükseldi.

Toplu İş Sözleşmesi 2023

Artuklu Belediyesi'nde çalışan kadrolu işçilerinin maaşlarında yüzde 110 oranında artış gidilmesinin yanı sıra, belediye personellerinin maaş zammının belirlenebilmesi için farklı belediyeler ile sendikalar arasında toplu iş sözleşmesi görüşmeleri devam ediyor. Söz konusu görüşmeler neticesinde anlaşma sağlandıkça kamuoyuna bilgi veriliyor. Bu kapsamda, maaş zamlarına dair güncel gelişmelere, açıklamalara ve duyurulara erişmek isteyen kişiler, belediyelerin resmi internet sitelerini ya da sosyal medya hesaplarını ziyaret edebilirler.