İşçi Maaşı En Düşük 12.300 TL Seviyesine Yükseldi! Bir Belediye Daha Maaş Zammını Açıkladı

İşçi Maaşı En Düşük 12.300 TL Seviyesine Yükseldi! Bir Belediye Daha Maaş Zammını Açıkladı
Asgari ücret, memur ve emekli maaşları geçtiğimiz günlerde belli oldu. Milyonlarca çalışanın ve memurun maaş zammının açıklanmasının ardından, belediye işçileri de toplu iş sözleşmesi ile ilgili gelişmeleri yakından...

Asgari ücret, memur ve emekli maaşları geçtiğimiz günlerde belli oldu. Milyonlarca çalışanın ve memurun maaş zammının açıklanmasının ardından, belediye işçileri de toplu iş sözleşmesi ile ilgili gelişmeleri yakından takip etmeye başladı. Bu kapsamda, belediyeler ile sendikalar arasında toplu iş sözleşmesi imzalandıkça kamuoyuna bilgi veriliyor.

En Düşük Maaş 12.300 TL Oldu!

İzmir Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, maaş zamları ile ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. DİSK/Genel-İş İzmir 7 Nolu Şube ile geçtiğimiz yıl imzalanan sözleşme çerçevesinde, yüzde 64,27 oranındaki zam ile birlikte en düşük işçi maaşı 12.300 TL olarak belirlendi.

Belediye Başkanı Açıkladı

Maaş zammı ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı ''Geçtiğimiz yıl DİSK/Genel-İş İzmir 7 Nolu Şube ile imzaladığımız toplu iş sözleşmesi doğrultusunda, ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durumu göz önünde bulundurarak dahil ettiğimiz enflasyon oranı kadar zam maddesi ile bu yıl tüm işçi ücretlerine %64,27 oranında artış uyguluyoruz. Böylelikle belediyemiz bünyesinde en düşük işçi ücreti 12.300 TL olacaktır. Ayrıca 2022 temmuz ayında uyguladığımız %24'lük iyileştirme ile 1 yıl içerisinde toplamda yüzde %88,27 artış uygulamış oluyoruz. Emekçilerimizi yüksek enflasyona karşı korumak için atılması gereken tüm adımları kararlılıkla attık, atmaya devam edeceğiz. Tüm çalışma arkadaşlarıma verdikleri emekler için teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum.'' ifadelerine yer verdi.