İŞKUR'un Formunu Doldurup 6 Bin 346 TL Cep Harçlığı Alabilirsiniz! İş Arayanlara Büyük Müjde

İŞKUR'un Formunu Doldurup 6 Bin 346 TL Cep Harçlığı Alabilirsiniz! İş Arayanlara Büyük Müjde
İş arayanlara İŞKUR tarafından olanaklar sağlanmaya devam ediyor. İŞKUR'a kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim kazanmalarını sağlamak ve istihdam edilebilirliklerini fazlalaştırmak işbaşı eğitim programı gerçekleştiriliyor....

İş arayanlara İŞKUR tarafından olanaklar sağlanmaya devam ediyor. İŞKUR'a kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim kazanmalarını sağlamak ve istihdam edilebilirliklerini fazlalaştırmak işbaşı eğitim programı gerçekleştiriliyor. "İşbaşı Eğitim Programları" kapsamında kurslara katılanlara günlük harçlık ödemesi yapılıyor. İşbaşı Eğitim Programlarından yararlanma şartları neler? İşte yanıtı...

İŞKUR'a kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim kazanmaları ve istihdam edilebilirlik oranlarını artırmak için işbaşı eğitim programı düzenlenmektedir.

İŞKUR İşbaşı Eğitim Programlarından Kimler Yararlanabilir?

İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmak,

15 yaşını tamamlamış olmak,

İşverenin birinci veya ikinci derece kan hısımı veya eşi olmamak,

Emekli olmamak,

Programa başladığı tarihten önceki bir yıl içerisinde program düzenlenecek işverene ait vergi numarası altında yer alan işyerlerinde sigortalı olmamak,

Kurum tarafından aynı meslekte gerçekleştirilen kurs/programı tamamlamamış olmak,

Programa katılmama yönünde yaptırım uygulanmıyor olmak,

İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmak şartlarının sağlanması gerekmektedir.

Öte yandan düzenlenen mesleki eğitim kursundan ya da işbaşı eğitim programından bir kişi en fazla ikişer kez faydalanabilir olup kişilerin kurs ve programlardan toplam yararlanma sayısı ise üçü geçemeyecektir.

İşbaşı Eğitim Programları Ne Kadar Sürüyor?

Program günde en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere ve haftada 6 günü aşmamak kaydıyla haftalık 45 saati geçmeyecek şekilde planlanabilmektedir.

Program süresi imalat ve bilişim sektörlerindeki işyerleri ve mesleklerde en çok 6 ay, diğer sektörlerde ise en çok 3 aydır.

Oyun geliştirme uzmanı, siber güvenlik, kodlama ve bulut bilişim gibi yaşadığımız çağın ve geleceğin meslekleri olarak bilinen sektörlerde gerçekleşecek olan işbaşı eğitim programlarına katılan 18-29 yaş arası gençler için işbaşı eğitim programlarının süresi en fazla 9 ay olarak uygulanmaktadır..

Tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde MEB Hayat Boyu Öğrenme modüllerinin ya da üniversite eğitim modüllerinin asgari sürelerinden az olmamak kaydıyla program düzenlenmektedir. Program günde en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere ve haftada 6 günü aşmamak kaydıyla haftalık 45 saat ve günlük 240 günü geçmeyecek şekilde planlanabilmektedir.

İşbaşı Eğitim Programlarında Ücret Ödemesi

İşbaşı eğitim programına katılım gösteren kişilere, programa katıldıkları gün üzerinden;

İş arayan statüsünde yer alan katılımcılara günlük 211,55 TL, öğrencilere 158,66 TL, işsizlik ödeneği alanlara günlük 105,78 TL,

Geleceğin meslekleri olarak belirlenen mesleklerde yapılan programlarda katılımcılara günlük 232,71 TL cep harçlığı ödenmektedir.

Genel sağlık sigortası ile iş kazası ve meslek hastalığı sigortası primi Kurumumuz tarafından program süresince karşılanmaktadır.

İşbaşı Eğitim Programına Nasıl Başvurulur?

İşbaşı eğitim programlarına başvuru şartlarını sağlayanlar, ülke genelindeki Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri ile Hizmet Merkezlerinden ve İŞKUR E-Şube üzerinden başvuru yapabilmektedir.