İşsiz Olanlara Devletten Müjde! İş Kurmak İsteyen Kişilere Geri Ödemesiz 60 Bin TL Verilecek

İşsiz Olanlara Devletten Müjde! İş Kurmak İsteyen Kişilere Geri Ödemesiz 60 Bin TL Verilecek
Devletten iş kurmak isteyen kişilere dev destek geldi. Gelen destek miktarı herkesin dikkatini çekmeyi başardı. İşsiz kalan vatandaşlar devletten destek alarak kendi işini kurmak istemektedir. Hal böyle olunca da devlet tarafından...

Devletten iş kurmak isteyen kişilere dev destek geldi. Gelen destek miktarı herkesin dikkatini çekmeyi başardı. İşsiz kalan vatandaşlar devletten destek alarak kendi işini kurmak istemektedir. Hal böyle olunca da devlet tarafından verilen destekleri araştırmaktadır. KOSGEB tarafından iş kurmak isteyen vatandaşlara destek verileceği duyuruldu. Eğer başvuru yapan kişi şehit yakını veya gazi ise 65 bin TL destek verileceği duyuruldu.

Çalışma hayatında olan kişiler kendi işini kurmak isterse İŞKUR ve SGK üzerinden programlara katılarak teşvik alabilmektedir. Çalışan kişilere verilen destekler sayesinde işçi alımları, mevcut işçilerin çalışanların istihdamının korunmasını sağlamaktadır. Ayrıca işi olmayan kişiler için de meslek kurları ile meslek sahibi olmalarına imkan tanındı. KOSGEB’de tam bu esnada kendi işini kuracak olan vatandaşlara toplam 60 bin TL’ye ulaşan hibe parası verirken eğer başvuracak kişi şehit yakını veya gazi ise iş kurma desteği tutarı 65 bin TL olmaktadır.

60 Bin TL Hibe Nasıl Alınır?

İş kurmak isteyen vatandaşlar projelerini kuruma sunarak projesini onaylatmaya çalışıyor. Projesini onaylanan kişilerin alacağı destek miktarları farklı olmaktadır. Projesi onaylanan kişilerin alacağı destek tutarları:

  • 5.000 TL Sertifika Desteği
  • 5.000 TL İş Kurma Desteği
  • 10.000 TL Şirketler için Kuruluş Desteği
  • 5.000 TL 180-539 gün için performans desteği
  • 10.000 TL 540 1079 için performans desteği
  • 20.000 TL 1080 gün üstü için performans desteği

Tüm bu desteklerden faydalanan kişiler devletten toplamda 60 bin TL destek almış olur. Eğer başvuru yapan kişi şehit yakını ve gazi ise ödenecek rakama ek 5 bin TL eklenecek olup toplam hibe tutarı 65 bin TL’ye çıkacaktır.