İstanbul’da Ekmeğe Zam Geldi! Ekmeğin Gramajı da Düşürüldü

İstanbul’da Ekmeğe Zam Geldi! Ekmeğin Gramajı da Düşürüldü
Maliyet artışları gerekçesiyle farklı illerde ekmek fiyatlarında artış yapıldığına dair açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Asgari ücret zammının ve vergi artışlarının ardından, ekmek fiyatlarına zam gelip gelmeyeceği merak konusu oldu. Geçtiğimiz haftalarda farklı illerde ekmeğe zam yapılırken, İstanbul’da ekmek fiyatlarının artıp artmayacağı araştırılıyordu.

İstanbul’da Ekmeğe Zam Yapıldı Mı?

Maliyet artışları gerekçesiyle İstanbul’da da ekmek fiyatlarında artışa gidildiği belirtiliyor. Gerçekleşen zam ile birlikte, 6 TL olan ekmek 8 TL’ye çıktı.

Ekmeğin Gramajı Azaldı Mı?

Ekmek fiyatlarındaki artışın yanı sıra, 240 gram olan ekmek 230 grama düşürüldü.

2023/06/06/turk-lirasi-10-tl.jpg

İstanbul'da Simit Fiyatı

İstanbul’da 240 gram olan ekmek 230 grama düşüp fiyatı da 6 TL’den 8 TL seviyesine yükselirken, simit ve açma fiyatları da araştırılıyor. Yaşanan fiyat artışı sonrasında, simit ve poğaça 10 TL’den, açma ise 12 TL’den satılacak.

Ekmeğe Zam Yapılacak Mı?

İstanbul’da ekmeğe, simite ve poğaçaya zam yapılırken, fakrlı illerde de ekmek fiyatlarında artışa gidiliyor. Fırıncılar odaları önceki haftalarda çeşitli illerde ekmek fiyatlarında artış yapıp güncel fiyat tariflerine dair bilgi verirken, ilerleyen süreçte yurt çapındaki farklı illerden ekmek zammına dair duyurular yayınlanabilir.