İşverenler Asgari Ücret Zammı Hakkında Açıklama Yaptı! ''Elimizi Taşın Altına Koyacağız''

İşverenler Asgari Ücret Zammı Hakkında Açıklama Yaptı! ''Elimizi Taşın Altına Koyacağız''
Yeni yıla sayılı haftalarda kala, milyonlarca asgari ücretli çalışan maaş zamlarına ilişkin açıklamaları yakından takip ediyor. Gerçekleşecek zam hakkında çeşitli iddialar konuşulsa da resmi makamlardan henüz bir oran telaffuz...

Yeni yıla sayılı haftalarda kala, milyonlarca asgari ücretli çalışan maaş zamlarına ilişkin açıklamaları yakından takip ediyor. Gerçekleşecek zam hakkında çeşitli iddialar konuşulsa da resmi makamlardan henüz bir oran telaffuz edilmedi. Asgari ücrete yapılacak zam içi heyecanlı bekleyiş sürerken, işveren temsilcileri de konuya ilişkin konuşmalar yapıyorlar. Bu kapsamda, TİSK ve MESS Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol da asgari ücret zammına değindi.

Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Asgari ücrete yapılacak zam için işverenlerin açıklamaları da merakla bekleniyor. TİSK ve MESS Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol da İş Güvenliğinin Yıldızları Ödül Töreni'nde konuştu. Özgür Burak Akkol, asgari ücret için yaptığı açıklamada, son üç asgari ücret zammı için işçi, işveren ve hükümet olarak ortak karar alındığını hatırlattı ve elimizi taşın altına koyacağız dedi.

Tespit Komisyonu Toplanacak

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 7-8-9 Aralık tarihleri arasında belirlenen bir günde bir araya gelecek ve asgari ücrete yapılacak zam için görüşmelere başlayacak. Tarafların teklifleri belli olduktan sonra, asgari ücret zammını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kamuoyuyla paylaşması bekleniyor.