Emeklilerin Yüzü Güldüren Açıklama Dün Akşam Geldi! Cumhurbaşkanı Erdoğan Tarih Verdi

Emeklilerin Yüzü Güldüren Açıklama Dün Akşam Geldi! Cumhurbaşkanı Erdoğan Tarih Verdi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabrine toplantısının ardından emekli maaşları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen Kobine Toplantısı’nın ardından kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündemdeki pek çok konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kürsel ve bölgesel gelişmeler. İle ilgili açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, milyonlarca SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklisinin maaşlarına da değimdi.

Emekli Zammı Son Durum

Emekli maaşlarına temmuz ayında zam yapıldı. Yüzde 19.77 oranındaki enflasyon oranına refah payı da eklendi ve emekli maaşlarında yüzde 25 artış sağlandı. Gerçekleşen zam sonrasında, temmuz ayında emekliler zamlı maaşlar almaya başladılar. Zamlı maaş ödemeleri tahsis numarasının son rakamına göre devam ederken, emekli maaşlarına ne zaman zam yapılacağı da araştırılmaya başlandı. Yılbaşı civasında emekli maaşlarının da yükseltileceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘’Asgari ücretten, memur ve emekli maaşlarına kadar bütçe imkanlarını zorlayan tasarruflarda bulunduk. Kamu işçilerinin yapılan toplu sözleşmelerinde ortaya çıkan tablo memur maaşlarında ilave bir düzeltmeyi zorunlu kıldı. Asgari ücret ve emekli maaşlarıyla ilgili huzursuzluk ortaya çıktı. Kamu işçisini ve memuru nasıl ortada bırakmadıysak, çalışanından emeklisine hiç kimsenin mağduriyetinin kalıcı olmasına rıza göstermeyiz. (Deprem bölgesinin ayağa kaldırılması) Vergi artışlarından elde edeceğimiz geliri, başka yerlere aktarmayı vicdani olarak kabul edemeyiz.Piyasayı yukarı çekmek sonu olmayan bir kısır döngünün içine girmek demektir. Bütçeyle ilgili çalışmaların semeresini gördükçe, kendini mağdur hisseden tüm kesimlerin gönlünü alacağız, bunu yılbaşı civarı neticelendirmeyi planlıyoruz’’ dedi.

2023/06/06/100-turk-lirasi.jpg

Emeklilere Ek Zam Verilecek Mi?

Emekli maaşlarında yüzde 25 oranında artış sağlanması ve zamlı maaşların milyonlarca emeklinin hesabına yatması ile birlikte, ek zam yapılıp yapılmayacağı da merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasına göre, yıl başına doğru emeklileri memnun edecek bir iyileştirme sağlanacak. Bu çerçevede, aralık ayında emekli maaşlarına zam yapılabilir. Emekli zammı belirlenirken, enflasyon verileri de belirleyici olacağı için altı aylık enflasyon oranı da yakından takip edilecek.