Kağıt Fatura Uygulaması Tarih Oluyor! O Tarihten Sonra Artık Kağıt Fatura Dönemi Sona Erecek

Kağıt Fatura Uygulaması Tarih Oluyor! O Tarihten Sonra Artık Kağıt Fatura Dönemi Sona Erecek
Son yıllarda pek çok sektör kağıt faturaya geçiş yaparken, e-fatura kullanı 1 Temmuz’dan itibaren daha fazla yaygınlaşacak.

Kağıt fatura kullanımı son yıllarda oldukça azalsa da kimi işletmelerde helen tercih edilebiliyor. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın 535 Numaralı Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'nde yaptığı değişikliklerle pek çok sektör için e-fatura kullanımının önü açılırken, 2022 veya müteakip hesap dönemlerine ait brüt satış hasılatı için 3 milyon ve üzeri olan mükelleflerin e-faturaya geçişleri için son tarih belli oldu.

E-Fatura'ya Geçiş Son Gün 1 Temmuz 2023

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın kararına göre, 2023 veya müteakip hesap dönemlerine ait brüt satış hasılatı için 3 milyon ve üzeri olan mükellefler 1 Temmuz 2023 tamirine kadar e-faturaya geçiş yapacaklar. Firmaların e-defter uygulamasına geçiş tarihi de 1 Ocak 2024 oldu.

2023/06/06/hesap-makinesi.jpg

Verimin Artması Amaçlanıyor

E-Fatura uygulamasına geçilmesi ile birlikte, şirketlerin daha verimli çalışmalarının sağlanması amaçlanırken, kağıt, mürekkep maliyetleri de azalıyor. Ayrıca, çevrenin korunması açısından da e-faturanın büyük önemi bulunuyor.