Kiracılar Dikkat! Kiralarda Yüzde 25 Zam Sınırı Uzatılacak Mı?

Kiracılar Dikkat! Kiralarda Yüzde 25 Zam Sınırı Uzatılacak Mı?
Kiralardaki fahiş fiyat artışlarının önüne geçmek için geçtiğimiz süreçte kira fiyatları için yüzde 25 zam sınırı getirilmişti. Kiralarda yüzde 25 zam sınırı devam ederken, söz konusu sınırlamasının ne zamana kadar...

Kiralardaki fahiş fiyat artışlarının önüne geçmek için geçtiğimiz süreçte kira fiyatları için yüzde 25 zam sınırı getirilmişti. Kiralarda yüzde 25 zam sınırı devam ederken, söz konusu sınırlamasının ne zamana kadar süreceği merak ediliyor. Bu çerçevede, kira zam sınırı ile ilgili araştırmalar da hız kazandı.

Kiralarda Yüzde 25 Zam Sınırı Uzayacak Mı?

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kirada yüzde 25 artış sınırı ile ilgili açıklama yaptı. Bakan Bozdağ, kiralarda yüzde 25 olan zam sınırın süresinin uzatılacağını ve fahiş kira artışları için yaptırım getirilmesine yönelik çalışma yapıldığını duyurdu.

Mayıs Ayı Kira Zammı Ne Kadar?

Konutlarda kira zammı yüzde 25 ile sınırlandırılırken, iş yeri ve dükkan için mayıs ayı kira zammı merak ediliyor. İş yerleri için kira zamları enflasyon verilerine göre belirleniyor. Bu çerçevede, nisan ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından, mayıs ayı kira zammı netlik kazanacak.