Kötü Haber Tez Duyuldu! Suya Yüzde 70 Zam Yapıldı

Kötü Haber Tez Duyuldu! Suya Yüzde 70 Zam Yapıldı
Eskişehir’de bugün toplanan Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Genel Kurulu’nda şebeke suyuna oy çokluğuyla yüzde 70 zam yapıldığı açıklandı. Dün ESKİ Genel Kurulu’nda yeterli çoğunluk...

Eskişehir’de bugün toplanan Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Genel Kurulu’nda şebeke suyuna oy çokluğuyla yüzde 70 zam yapıldığı açıklandı. Dün ESKİ Genel Kurulu’nda yeterli çoğunluk sağlanmadığı için toplantı ertelenmişti.

Bugün yeniden toplanan genel kurulda en önemli gündem maddesi ise şebeke suyuna yapılacak zam oldu. Kurulda oy çokluğuyla alınan karar kapsamında metreküpü 5,29 TL olan su fiyatı 9,64 TL’ye yükseltildi.

Atık su bedeli de 2,64 TL’den 3,86 TL’ye yükseltildi. Böylece toplam su bedeli de 7,93 TL’den 13,50 TL’ye yükselirken şebeke suyuna yüzde 70 oranında zam yapıldı. Yapılan zammın ise 28 Kasım tarihinden itibaren geçerli olacağı öğrenildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi tarafından da suya dün yüzde 25 zam yapıldığı onaylanmıştı.