Kredi Kartı ve Kredi Borcu Olanlar Dikkat! Tüm Borçlarınızı Yapılandırdığınızda…
Bankalar Birliği tarafından bugün kredi borcu olan kişiler için açıklama geldi. Yapılan açıklama kapsamında kredi borcu olan vatandaşların bir nebze de olsa rahatlamasına imkan tanınmıştır. Bu kapsamda 1 Ekim tarihinden önce karşılıksız çek, senet ve tüm kredi borçlarının 1 Temmuz 2023 yılına kadar ödenmesi veya yapılandırılması durumunda Risk Merkezine yapılan kayıtlar dikkate alınmayacağı duyuruldu.
Türkiye Bankalar Birliği tarafından kredi ve kredi kartı borcu olanlara müjde niteliğinde bir haber verildi. Verilen haber kapsamında kredi ve kredi kartı borcu olanların kayıtlarının dikkate alınmaması hakkında kanuna geçici madde eklendi. Eklenen madde kapsamında borcu olan kişinin borç vadesinin 1 Ekim tarihinden önce olması ve bu tarih itibariyle de kısmen ya da tamamen ödenmemiş olması gerekiyor.
Hali hazırda olan borçların 1 Temmuz 2023 tarihine kadar tamamının ödenmesi ya da yeniden yapılandırılması durumunda Risk merkezinin kayıtları dikkate alınmayacaktır. Diğer yandan yapılan açıklamada 1 Ekim tarihinden sonra olan borçlar yapılan düzenleme kapsamına alınmayacaktır.
Kredi ve Kredi Kartı Borcu Olanlar Dikkat!
Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayınlanan karar kapsamında kredi ve kredi kartı borcu olanların ilgisini çekecek bir madde Bankalar Birliği tarafından eklendi. Eklenen geçici madde:
“Anapara ve/veya taksit ödeme tarihi 1 Ekim’den önce olup da kullandığı nakdi ve gayrı nakdi kredilerinin anapara, faiz ve/veya ferilerine ilişkin ödemelerini aksatan gerçek ve tüzel kişilerin, ticari faaliyette bulunan ve bulunmayan gerçek kişilerin ve kredi müşterilerinin karşılıksız çıkan çek, protesto edilmiş senet, kredi kartı ve diğer kredi borçlarına ilişkin TBB Risk Merkezi nezdinde tutulan kayıtları, söz konusu borçların ödenmesi geciken kısmının 1 Temmuz 2023’e kadar tamamının ödenmesi veya yeniden yapılandırılması halinde, bu kişilerle yapılan finansal işlemlerde kredi kuruluşları ve finansal kuruluşlar tarafından dikkate alınmaz” şeklindedir.