Kritik Haftaya Dolar ve Euro'nun Nasıl Başlayacağı Merak Ediliyordu! İşte Detaylar

Kritik Haftaya Dolar ve Euro'nun Nasıl Başlayacağı Merak Ediliyordu! İşte Detaylar
Döviz kurundaki dalgalanma sürüyor. Döviz kurunda meydana gelen iniş ve çıkışlar, akaryakıt başta olmak üzere çok sayıda sektöre indirim veya zam olarak yansıyor. Bu neden başta olmak üzere vatandaşlar yatırım yapmak için...

Döviz kurundaki dalgalanma sürüyor. Döviz kurunda meydana gelen iniş ve çıkışlar, akaryakıt başta olmak üzere çok sayıda sektöre indirim veya zam olarak yansıyor. Bu neden başta olmak üzere vatandaşlar yatırım yapmak için de döviz kurunun yakından takibini sürdürüyor. Vatandaşlar, Dolar kaç lira? Euro kaç para? 21 Kasım döviz kurları nasıl? sorularının cevabını araştırıyor. İşte detaylar...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararını duyuracağı haftaya dolar kuru 18.61 liradan, Euro ise 19,1343 liradan başladı.

Merkez Bankasının Faiz Kararı Ne Olacak?

Merkez Bankası, Perşembe günü TCMB politika faiz kararını açıklayacak. Merkez Bankası'nın yüzde 10.50 olan politika faizini tek haneye düşürmesi bekleniyor. TCMB, Ekim'deki faiz kararını duyururken Kasım ayındaki toplantıda faizin tek haneye ineceğini yönünde mesaj vermişti.

Perşembe günü bir de imalata ilişkin gösterge niteliğindeki Kapasite Kullanım Oranları açıklanacak.

Öte yandan, doların diğer ülke para birimleri karşısındaki var olan gücünü gösteren DXY endeksi, ABD enflasyonunun yavaşladığını belirten verilerden sonra 20 senenin zirvesinden dönmüştü. Uzmanlar, faiz artırımının yarattığı düşen enflasyonun aynı zamanda yavaşlayan ABD ekonomisinin işaretleri olduğunu ifade etti. Uzmanlar, doların zayıf seyir izlemeyi sürdüreceği yönünde görüş bildirdi.

Dolar ve Euro Geçtiğimiz Haftaya Nasıl Başlamıştı?

Dolar geçtiğimiz haftaya 18,60 seviyesinde başlamıştı.

Spot piyasada dolar/TL alış fiyatı 18,5941, satış fiyatı 18,6001 lira seviyesinde olmuştu.

Euro/TL ise 19,1507 lira alış fiyatı, 19,2362 lira satış fiyatı ile haftaya başlangıç yapmıştı.