Küçük Esnafa Can Suyu Olacak! Mahalle Bakkallarında Yeni Dönem Başlıyor

Küçük Esnafa Can Suyu Olacak! Mahalle Bakkallarında Yeni Dönem Başlıyor
Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde satılan ürünler bundan böyle 'Koop Bakkal' projesiyle anlaşmalı mahalle bakkallarında indirimli olarak satışa sunulacak.6 ilde test edilecek uygulamayla hem bakkallara destek verilmiş olacak hem...

Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde satılan ürünler bundan böyle 'Koop Bakkal' projesiyle anlaşmalı mahalle bakkallarında indirimli olarak satışa sunulacak.

6 ilde test edilecek uygulamayla hem bakkallara destek verilmiş olacak hem de halkın ürünlere kolay ulaşması sağlanacak.

Mahalle bakkallarının, büyük zincir marketlerin karşısında ayakta durabilme mücadelesine karşı adım atıldı. Yeni proje sayesinde bakkalları canlandıracak hamle geldi. 'Koop Bakkal' projesi ile Tarım Kredi Kooperatifi marketlerindeki ürünlere bakkallarda da ulaşılabilecek.

Koop Bakkal Olmanın Şartı Nedir?

'Koop Bakkal' olabilmenin şartı 5 senelik esnaf olmak. Anlaşma yapan bakkallar, dükkanlarının önüne uyarı levhası asacak. Proje sayesinde hem küçük esnafa destek verilecek hem de vatandaşa kolaylık sağlanacak. Test aşamasındaki uygulama önce Ankara'nın da aralarında bulunduğu 6 ilde başlayacak, sonrasında ise tüm Türkiye'de yaygınlaştırılacak.

Bakkallarda Bir Raf Tarım Kredi Kooperatifi Ürünlerinin Olacak

Anlaşmalı mahalle bakkalları, bir rafı Tarım Kredi Kooperatifi ürünleri ile donatacak. Bakkallara ürünler iskontolu olarak verilecek.

Konuya ilişkin Show Haber'e değerlendirmeler yapan bir mahalle bakkalı, "24 senelik esnafım. En iyi yer en yakın yerdir. Bu sayede vatandaşa da büyük kolaylık olur. Piyasayı canlandırmak açısında çok olumlu bir hareket." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Koop-Bakkal Projesi'ni Duyurmuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri ile bakkalların yeni bir işbirliğine hazırlandığını açıklamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kooperatif marketlerinin üreticiyle tüketiciyi buluşturduğunu ifade ederek,1335 olan market sayısının kısa zamanda 2000’in üzerine çıkaracaklarını belirtmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “250 noktada koop-bakkal projemiz ile temel tüketim maddelerini bakkal formatında ulaştırmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuşmuştu.