Kurban Bayramı İkramiyesi Verilecek! Haziran 2023 Emekli Bayram İkramiyesi Ödeme Tarihi

Kurban Bayramı İkramiyesi Verilecek! Haziran 2023 Emekli Bayram İkramiyesi Ödeme Tarihi
Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde emeklilerin hesaplarına bayram ikramiyesi yatıyor. Söz konusu bayram ikramiyeleri milyonlarca emekliye verilirken, ödemelerin ne zaman yapılacağı da merak ediliyor. Bu kapsamda, mayıs ayının sonuna...

Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde emeklilerin hesaplarına bayram ikramiyesi yatıyor. Söz konusu bayram ikramiyeleri milyonlarca emekliye verilirken, ödemelerin ne zaman yapılacağı da merak ediliyor. Bu kapsamda, mayıs ayının sonuna doğru, Kurban Bayramı öncesinde emeklilere ne kadar ikramiye verileceği araştırılıyor.

Emekli Bayram İkramiyesi Ne Zaman Yatacak?

Kurban Bayramı ikramiyelerinin ne zaman verileceği ile ilgili açıklama yapılması ancak önceki yıllarda bayramdan yaklaşık bir hafta önce ikramiyeler hesaplara yatmıştı. Bu kapsamda, 20 Haziran’dan sonra bayram ikramiyesinin milyonlarca emeklinin hesaplarına aktarılacağı düşünülüyor.

Bayram İkramiyesi Tutarı 2023

Geçen yıl 1.100 TL olan bayram ikramiyesine 900 TL zam yapılmıştı. Zamlı bayram ikramiyeleri, nisan ayında Ramazan Bayramı'ndan önce emeklilerin hesaplarına aktarıldı. Haziran ayında da 2.000 TL ikramiye verilecek. 5.500 TL olan en düşük emekli maaşı ise 2.000 TL zam ile birlikte 7.500 TL'ye yükseldi. Bu çerçevede, 2.000 TL bayram ikramiyesi ve 7.500 TL en düşük emekli maaşı ile birlikte, haziran ayında emeklilerin hesaplarına en az 9.500 TL yatmış olacak.