Kurumlar Tek Tek Açıkladı! Petrol Fiyatları 2023 Yılında Uçacak!

Kurumlar Tek Tek Açıkladı! Petrol Fiyatları 2023 Yılında Uçacak!
Araç sahiplerinin özellikle 2022 yılında hemen her gün takip ettiği petrol fiyatlarının 2023 yılında yeniden yükselişe geçeceğiyle ilgili tahmin geldi. Wood Mackenzie adlı şirket 2023 yılında talep artacağından dolayı petrol...

Araç sahiplerinin özellikle 2022 yılında hemen her gün takip ettiği petrol fiyatlarının 2023 yılında yeniden yükselişe geçeceğiyle ilgili tahmin geldi. Wood Mackenzie adlı şirket 2023 yılında talep artacağından dolayı petrol fiyatlarının yeniden yükselişe geçeceğini duyurdu. Tüm bunların yanı sıra pek çok kurum da petrol fiyatlarının 2023 yılında ne kadar olacağıyla ilgili tahmin verdi.

Wood Mackenzie adlı şirket 2023 yılında piyasaları şekillendirecek trendlerle ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada 2022 yılında hem Türkiye’yi hem de dünyayı oldukça zorlayan petrol için dikkat çeken bir değerlendirme yaptı. Yapılan değerlendirmede petrol fiyatlarının yeniden yükselişe geçeceği belirtildi. Hazırlanan raporda 2022 yılının son günlerinde petrol talebinin azaldığı ve son çeyrekte talebin yıllık olarak 1,2 milyon varil düşeceği beklenirken bu trendin de kısa süreli olacağı söylendi.

Gelecek Yıl Petrol Talebi Yükselecek

Uluslar arası Enerji Ajansı tarafından geçen haftalarda hem bu yıl hem de gelecek yıl için petrol talebi büyüme tahminini revize etmişti. 2023 yılında olacak talep büyümesinin Kasım ayı tahminlerine göre 100 bin varillik bir artışla günde 1,7 milyon varile çıkması bekleniyor.

OPEC Tahmini Aynı Kaldı!

OPEC tarafından 2023 yılı petrol tahmini sabit kaldı. Bu yıl günde 2,5 milyon varil, gelecek yıl günde 2,2 milyon varil büyüme beklediğini duyuran OPEC, küresel petrol büyüme tahminini değiştirmedi. Fakat şu uyarıyı yaptı:

“2022 yılı sona ererken, son küresel ekonomik büyüme yavaşlaması, tüm geniş kapsamlı sonuçlarıyla birlikte oldukça belirgin hale geliyor. 2023 yılının, tetikte olmayı ve tedbiri zorunlu kılan birçok belirsizlikle çevrili olması bekleniyor” dedi.

Brent Petrol Fiyatı Yükselişte

Brent petrol fiyatı bu sabah yükselişe geçti. Bu sabah 85 dolar bandında bulunan brent petrol fiyatının yanı sıra ham petrol ise 80 dolar seviyesinde hareket ediyor. Brent petrol fiyatlarında yaşanan yükselişin sebebi olarak da Rusya’nın tavan fiyat uygulamasına karşılık ham petrol arzını düşürebileceğine yönelik haberler etkili olmaktadır.