KYK Burs ve Kredisi Ne Zaman Ödenecek? KYK 3 Aylık Toplu Ödeme Tarihi Araştırılıyor!

KYK Burs ve Kredisi Ne Zaman Ödenecek? KYK 3 Aylık Toplu Ödeme Tarihi Araştırılıyor!
Kredi ve Yurtlar Kurumu burs ve kredi başvurusu sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı. Sonuçların ilan edilmesinin ardından, ödemelerin ne zaman yapılacağı ve ödeme tutarı gibi detaylar araştırılmaya başlandı. Bu kapsamda,...

Kredi ve Yurtlar Kurumu burs ve kredi başvurusu sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklandı. Sonuçların ilan edilmesinin ardından, ödemelerin ne zaman yapılacağı ve ödeme tutarı gibi detaylar araştırılmaya başlandı. Bu kapsamda, üç aylık toplu ödemelerin ne zaman öğrencilerin hesaplarına merak ediliyor.

KYK Üç Aylık Toplu Ödeme Ne Zaman?

Kredi ve Yurtlar Kurumu, 3 aylık toplu burs ve kredi ödemelerinin ne zaman öğrencilere yapılacağına dair henüz bir açıklama yapmadı ancak toplu ödemelerin aralık ayı içerisinde hesaplara yatacağı düşünülüyor.

KYK Bursu Ne Kadar?

Kredi ve Yurtlar Kurumu burs ve kredi ödemelerinin tutarı de merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada, 850 TL olan KYK burs ve kredi ödemesinin 1.250 TL'ye yükseltildiğini belirtti.

KYK Burs ve Kredi Ödeme Tarihi

KYK burs ve kredi ödemeleri, TC kimlik numarasının son rakamına göre yapılıyor. Bu kapsamda, TC kimlik numarasının son rakamına göre ödeme takvimi şu şekilde:

TC Kimlik Numarasının Sonu 0 Olanlar: Her ayın 6’si

TC Kimlik Numarasının Sonu 2 Olanlar: Her ayın 7’si

TC Kimlik Numarasının Sonu 4 Olanlar: Her ayın 8’i

TC Kimlik Numarasının Sonu 6 Olanlar: Her ayın 9’u

TC Kimlik Numarasının Sonu 8 Olanlar: Her ayın 10’u