KYK Kredi ve Bursları Yükseldi, '80 Dolar Nerede?' Sorusu Gündeme Geldi

KYK Kredi ve Bursları Yükseldi, '80 Dolar Nerede?' Sorusu Gündeme Geldi
Geçtiğimiz gün Beştepe'de kabine toplantısı gerçekleştirildi. Toplantının ardından her zaman olduğu gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kameraların karşısına geçip halka sesleniş konuşmasını yaptı. Cumhurbaşkanı...

Geçtiğimiz gün Beştepe'de kabine toplantısı gerçekleştirildi. Toplantının ardından her zaman olduğu gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kameraların karşısına geçip halka sesleniş konuşmasını yaptı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, gündeme dair toplantıda konuşulanları kamuoyu ile paylaşırken yükseköğrenim öğrencilerini yakından ilgilendiren açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısından sonra yaptığı açıklamada, "Yükseköğrenim öğrencilerimizin kredi burs miktarını lisans öğrencilerinde 850 liradan 1250 liraya, yüksek lisans için 2500 liraya. Doktora öğrencileri için 2550 liradan 3750 liraya çıkartıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Babacan'dan KYK Kredi ve Burs Rakamlarına Eleştiri

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklamadan sonra 2023'te öğrencilere verilecek KYK kredi ve burs rakamlarına yönelik eleştiri de bulundu.

DEVA Partisi lideri Ali Babacan sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda “KYK kredileri ve bursları 850 liradan bin 250 liraya yükseltilmedi.” ifadesini kullandı.

Babacan’ın Twitter Hesabından Yaptığı Açıklama Şu Şekilde:

“KYK kredileri ve bursları 850 liradan bin 250 liraya yükseltilmedi. Aylık 147 dolardan 67 dolara düşürüldü. Her ay gençlerin cebinden alınan 80 dolar nerede?”

İşte Babacan'ın O Paylaşımı: