KYK Kredisi, Vergi, Trafik Cezası Borcu Olanlar Merakla Bekliyordu! Resmi Gazete'de Yayımlandı

KYK Kredisi, Vergi, Trafik Cezası Borcu Olanlar Merakla Bekliyordu! Resmi Gazete'de Yayımlandı
Kamuya borcu olan vatandaşların borçlarını yapılandırmasına olanak sağlayan Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair 7440 Sayılı Kanun Genel Tebliği geçtiğimiz süreçte Resmi Gazete'de yayımlandı. Söz konusu düzenlemenin...

Kamuya borcu olan vatandaşların borçlarını yapılandırmasına olanak sağlayan Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair 7440 Sayılı Kanun Genel Tebliği geçtiğimiz süreçte Resmi Gazete'de yayımlandı. Söz konusu düzenlemenin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından, düzenlemenin detayları merak konusu oldu. Bu kapsamda, borç yapılandırmasının ayrıntıları araştırılıyor.

Borç Yapılandırma Kanunu

Resmi Gazete'de yer alan karara göre, peşin ödemelerde Yİ-ÜFE oranında hesaplanan tutardan yüzde 90 indirim yapılacak. Trafik para cezaları ve diğer idari para cezalarının peşin ödenmesi halinde, ceza asıllarından yüzde 25 indirim sağlanacak ve matrah veya vergi artırımı üzerine hesaplanan vergilerin peşin veya aylık dönemler halinde azami 12 eşit taksitte ödenmesi gibi imkanlar sağlanıyor.

KYK Borcu Yapılandırması

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair 7440 Sayılı Kanun Genel Tebliğine göre, öğrenim ve katkı kredisi alacaklarının asıllarına vade tarihleri ile 9 Kasım 2022 tarihi arasında gecikme zammı, Yİ-ÜFE tutarı, katsayı tutarı gibi alacaklar hesaplanmayacak ve bu alacaklar terkin edilecek, kalan borç yapılandırma çerçevesinde ödenebilecek. 31 Mayıs 2023'e kadar, Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesinden (www.gib.gov.tr) ya da e-Devlet'ten (www.turkiye.gov.tr) başvuru gerçekleştirilebilir. Düzenleme ile ilgili detaylı bilgilere ulaşmak isteyen kişiler, Resmi Gazete'de yer alan ilgili kanunu inceleyebilirler.