Maaş Zammı Belli Oldu! Yüzde 64 Zam için Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Maaş Zammı Belli Oldu! Yüzde 64 Zam için Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı
Milyonlarca çalışanın ve emekli maaş zammı geçtiğimiz aylarda belli oldu. Asgari ücret, emekli ve memur maaşlarının netleşmesinin ardından, farklı kurumlardan ve şirketlerde çalışanlar da toplu iş sözleşmesi sonrası gelecek...

Milyonlarca çalışanın ve emekli maaş zammı geçtiğimiz aylarda belli oldu. Asgari ücret, emekli ve memur maaşlarının netleşmesinin ardından, farklı kurumlardan ve şirketlerde çalışanlar da toplu iş sözleşmesi sonrası gelecek açıklamaları yakından takip etmeye başladılar. Bu çerçevede, sendikalar ile toplu iş sözleşmesi imzalandıkça kamuoyuna bilgi veriliyor.

Maaşlara Yüzde 64 Zam

TÜMTİS ile UPS Kargo arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Birin yıl ücretlerde yüzde 64 zam ile ilgili yayınlanan sosyal medya duyurusunda ''İşçilerin almış oldukları ücretlere birinci yıl yüzde 64 oranında zam yapılacak. Sosyal haklarla birlikte toplam zammın yüzde 80'e ulaştığı belirtildi. Yıl içerisinde, asgari ücrete zam yapılması halinde, ücretler asgari ücrete yapılan zam oranında artırılacak.'' ifadelerine yer verildi.

Toplu İş Sözleşmesi 2023

Maaş zammının belirlenebilmesi için pek çok kurum ve iş yeri ile sendikalar arasında toplu iş sözleşmesi görüşmeler devam ediyor. Söz konusu görüşmeler sonucunda mutabakata varılması halinde kamuoyuna bilgi veriliyor. Çalışanların maaş zammına dair güncel gelişmelere, açıklamalara ve duyurulara ulaşmak isteyen kişiler, kurumların ya da sendikaların resmi internet sitelerini ziyaret edebilirler.