Maaşlara Yüzde 100'e Varan Zam! Zam Müjdesi Resmen Açıklandı

Maaşlara Yüzde 100'e Varan Zam! Zam Müjdesi Resmen Açıklandı
En düşük emekli maaşının 2.000 TL zam ile birlikte 7.500 TL seviyesine yükselmesi ve kamu işçileri için toplu iş sözleşmesinin imzalanmasının ardından, belediye personellerinin maaşlarına yapılacak zam ile ilgili araştırmalar...

En düşük emekli maaşının 2.000 TL zam ile birlikte 7.500 TL seviyesine yükselmesi ve kamu işçileri için toplu iş sözleşmesinin imzalanmasının ardından, belediye personellerinin maaşlarına yapılacak zam ile ilgili araştırmalar da hız kazandı. Belediye yönetimleri ile sendikalar arasında toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sürerken, anlaşma varıldıkça açıklama yapılıyor. Bu çerçevede, belediye personelleri de maaş zammına ilişkin duyuruları yakından takip ediyorlar.

Maaş Zammı Müjdesi

Ezine Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesine göre, kadrolu işçilerin yevmiyelerinde birinci altı ayda yüzde 50 ile yüzde 100 arasında artışa gidildi. Kadrolu işçilerin yevmiyelerinde gerçekleşen artışın yanı sıra, sosyal haklarda da yüzde 50 oranında iyileştirme yapıldı.

Maaş Zammı Açıklamaları 2023

Ezine Belediyesi'nden çalışan kadrolu işçilerin yanı sıra, ülke genelindeki farklı belediyeler ile sendikalar arasında maaş zammının belirlenebilmesi için toplu iş sözleşmesi görüşmeleri devam ediyor. Söz konusu görüşmeler sonucunda mutabakat sağlandıkça kamuoyuna bilgi verildiği için maaş zammı ile ilgili güncel gelişmelere, açıklamalara ve duyurulara, belediyelerin resmi internet sitelerinden ya da sosyal medya adreslerinden ulaşılabilir.