Maaşlara Yüzde 70 Zam Yapıldı! Maaş Zammı İçin Anlaşmaya Varıldı

Maaşlara Yüzde 70 Zam Yapıldı! Maaş Zammı İçin Anlaşmaya Varıldı
Asgari ücret, emekli ve memur maaşları geçtiğimiz aylarda belli oldu. Maaş zamlarının netlik kazanmasının ve milyonlarca emeklinin, çalışanın maaşlarının açıklanmasının ardından, belediye personelleri de toplu iş sözleşmesinin...

Asgari ücret, emekli ve memur maaşları geçtiğimiz aylarda belli oldu. Maaş zamlarının netlik kazanmasının ve milyonlarca emeklinin, çalışanın maaşlarının açıklanmasının ardından, belediye personelleri de toplu iş sözleşmesinin ardından gelecek maaş zammı duyurularını yakından takip etmeye başladılar. Bu kapsamda, maaş zammı ile ilgili belediyeler ile sendikalar arasında anlaşmaya varılması ve toplu iş sözleşmesi imzalanması durumunda kamuoyuna bilgi veriliyor.

Maaşlara Yüzde 70 Zam!

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, maaş zammı ile ilgili açıklamada bulundu. SEBELTAŞ işçilerinin maaşlarında yüzde 70 artışa dair sosyal medya hesabından paylaşım yapan Başkan Tutal ”SEBELTAŞ İşçilerimize yüzde 70 zam yaptık. Türkiye Maden-İş Sendikası ile imzaladığımız 9. Dönem Toplu İş Sözleşmemiz işçi arkadaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun.” ifadelerine yer verdi.

Toplu İş Sözleşmesi 2023

Belediyeler ile sendikalar arasında maaş zammının belirlenebilmesi için toplu iş sözleşmesi görüşmeleri yapılırken, farklı belediyelerden de açıklamalar geliyor. Bu kapsamda, maaş zammına ilişkin güncel gelişmelere, açıklamalara ve duyurulara erişmek isteyen kişiler, belediyelerin resmi internet sitelerini ya da sosyal medya adreslerini ziyaret edebilirler.

Memur Zammı Temmuz 2023

Belediye personellerinin maaş zammı ile ilgili açıklamalar gelirken, memur maaşlarına yapılacak zam da merak ediliyor. Memur maaşlarına yapılacak zam belirlenirken TÜİK'in enflasyon verileri dikkate alınıyor. Bu kapsamda, mayıs ve haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından maaş zammı netlik kazanacak.

SSK ve Bağkur Emekli Zammı Ne Kadar?

Emekli maaşları belirlenirken, memur maaşlarında olduğu gibi enflasyon oranları baz alınıyor. Bu kapsamda, ocak, şubat, mart ve nisan ayı enflasyon verileri önceki süreçte belli oldu. Dört aylık enflasyon oranlarına göre, emekli maaşlarında yüzde 15,22 oranında artışa olacak ancak bu oran henüz kesin maaş zammını yansıtmıyor. Emekli maaşlarına yapılacak zam, mayıs ve haziran ayı enflasyon verilerinin ilan edilmesinin ardından belli olacak.

Asgari Ücrete Ara Zam

Memur ve emekli maaşlarının yanı sıra, temmuz ayında asgari ücrette de iyileştirmelere gidilecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücretin 500 dolar seviyelerine çıkacağını önceki günlerde açıkladı. Bu durumunda, asgari ücretin güncel kurla birlikte 9.800 TL seviyesine çıkacağı düşünülüyor ancak asgari ücretin 10 bin TL olacağı ile ilgili iddialar da gündeme geliyor. Asgari ücret, memur ve emekli maaşları belirlenirken enflasyon oranlarına bakıldığı için mayıs ve haziran ayı enflasyon oranlarının açıklanmasının ardından, temmuz ayında maaş zammı için daha net bir tablo oluşacak.