Market Poşetlerinin Fiyatlarına Zam Gelecek Mi? Resmi Açıklama Yapıldı

Market Poşetlerinin Fiyatlarına Zam Gelecek Mi? Resmi Açıklama Yapıldı
Resmi Gazete'de, plastik poşet geri kazanım katılım payının 38,5 kuruş olacağının açıklanamsının ardından, poşet fiyatlarına zam yapılıp yapılmayacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyordu. Bu kapsamda, merak edilen...

Resmi Gazete'de, plastik poşet geri kazanım katılım payının 38,5 kuruş olacağının açıklanamsının ardından, poşet fiyatlarına zam yapılıp yapılmayacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyordu. Bu kapsamda, merak edilen konuda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum açıklama yaptı. Bakan Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile duruma açıklık getirdi.

Plastik Poşete Zam Gelecek Mi?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, plastik poşet fiyatlarının değişemeyeceğini ve 25 kuruş olarak devam edeceğini açıkladı. Bakan Kurum, Resmi Gazete'de yer alan, 38,5 ödemesinin ise, marketlerin devlete ödeyeceği ve çevre projelerinde kullanılan plastik poşet geri kazanım katılım payı olduğunu belirtti.

2023 Market Poşeti Fiyatı

Bakan Murat Kurum'un açıklaması ile birlikte, 2023 yılında plastik poşet fiyatının 25 kuruş olarak devam edeceği netlik kazandı. Bakan Kurum'un paylaşımında ''Plastik poşet fiyatı DEĞİŞMEDİ.

Vatandaşlarımız için plastik poşet yine 25 kuruş. Marketlerin devletimize ödeyeceği ve çevre projelerimizde kullandığımız plastik poşet geri kazanım katılım payı 38,5 kuruş olarak belirlendi. Yani ne dediysek o!'' ifadeleri yer aldı.