Martta Rekor Kırmıştı! Fiyatlar Sert Bir Şekilde Düştü

Martta Rekor Kırmıştı! Fiyatlar Sert Bir Şekilde Düştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tahıl krizine ilişkin "Tahıl Sevkiyatı bugün 12'den itibaren eskisi gibi devam edecek" şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından sonra buğday fiyatlarında yüzde 6'lık bir...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, tahıl krizine ilişkin "Tahıl Sevkiyatı bugün 12'den itibaren eskisi gibi devam edecek" şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasından sonra buğday fiyatlarında yüzde 6'lık bir düşüş görüldü.

29 Ekim 2022 tarihinde Rusya yaptığı açıklamayla tahıl sevkiyatını askıya aldığını ifade etmişti. Bu açıklamadan sonra buğday fiyatları piyasalarda yüzde 5'den fazla yükselmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün yaptığı açıklamada krizin çözüldüğüne yönelik konuşmasından sonra fiyatlarda düşüş yaşandı.

Fiyatların Daha da Düşmesi Bekleniyor

Erdoğan, "Geçtiğimiz gün Putin'le görüştüm. Bugün de Zelenski ile görüşeceğim. Tahıl Sevkiyatı bugün 12'den itibaren eskisi gibi devam edecek" dedikten sonra buğday fiyatları yüzde 6 geriledi. Sevkiyatın başlamasıyla fiyatların daha da ineceği tahmin ediliyor.

Rusya- Ukrayna savaşında tedarik sorunlarının gündeme gelişi ve enerji fiyatlarının yükselmesiyle buğday fiyatları Mart'ta uluslararası piyasalarda rekorlar kırdı. Buğday fiyatları Mart ayında 13,6 dolara kadar çıkmıştı.