Memur Emeklisinin Beklediği Açıklama Geldi! Hesaplara Yatacak

Memur Emeklisinin Beklediği Açıklama Geldi! Hesaplara Yatacak
Memur ve emekli maaşlarına yüzde 30 zam yapılacağının açıklanmasının ardından, memur emeklisinin zam farkı ödemelerinin ne zaman hesaplara yatacağı merak ediliyordu. Zam farkı ödemelerinin tarihi ile ilgili araştırmalar devam...

Memur ve emekli maaşlarına yüzde 30 zam yapılacağının açıklanmasının ardından, memur emeklisinin zam farkı ödemelerinin ne zaman hesaplara yatacağı merak ediliyordu. Zam farkı ödemelerinin tarihi ile ilgili araştırmalar devam ederken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı konuya ilişkin açıklama yaptı.

Zam Farkı Ne Zaman Ödenecek?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, memur emeklisinin zam farkı ödemeleri 27 Ocak'ta hesaplara yatacak. Söz konusu ödeme ile ilgili yapılan açıklamada ''Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanların 2023 yılı Ocak dönemi zam farkları ile harp veya vazife malullerinin 2022 yılı ek ödemeleri 27 Ocak 2023 Cuma günü hesaplara yatırılmaya başlanacak.'' ifadeleri yer aldı.

En Düşük Memur Emeklisi Maaşı

Memur ve emekli maaşlarına yapılacak zammın açıklanması ile birlikte, en düşük memur emeklisi maaşının ne kadar olacağı araştırılmaya başlandı. Yüzde 30 zammın arından, geçtiğimiz yıl 6.078 TL olan en düşük memur emeklisi maaşı 7.901 TL seviyesine yükseldi.