Memur ve Emekliler Dikkat! Maaş Zammı Kanunu Resmi Gazete'de Yayımlandı

Memur ve Emekliler Dikkat! Maaş Zammı Kanunu Resmi Gazete'de Yayımlandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, memur ve emekli maaşlarına yüzde 30 oranında zam yapılacağını belirtti. Söz konusu açıklanmasının ardından, memur ve emekli maaşlarına yapılacak...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, memur ve emekli maaşlarına yüzde 30 oranında zam yapılacağını belirtti. Söz konusu açıklanmasının ardından, memur ve emekli maaşlarına yapılacak zammın da içerisinde yer aldığı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'de Genel Kurulu'nda kabul edildi ve karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Memur ve Emekli Zammı Hesaplama

Memur ve emekli maaşlarına yüzde 30 oranında zam yapıldı. Söz konusu maaş zammının açıklanmasının ardından, nasıl hesaplama yapılacağı araştırılmaya başlandı. Mevcut maaşı 100'e böldükten sonra çıkan sonucu 130 ile çarparak yeni maaşa ulaşılabilir.

En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar?

Memur ve emekli maaşlarına yüzde 30 zam yapılırken, en düşük emekli maaşının ne kadar olacağı da merak ediliyor. Geçtiğimiz yıl 3.500 TL olan en düşük emekli maaşı, yeni yıl ile birlikte 5.500 TL seviyesine yükselecek.