Memur Zammı 2023 İçin Hesaplama Yapıldı! Beş Aylık Enflasyon Farkı Belli Oldu

Memur Zammı 2023 İçin Hesaplama Yapıldı! Beş Aylık Enflasyon Farkı Belli Oldu
Yeni yıla sayılı haftalar kala, memur maaşlarına yapılacak zam oranı da merak ediliyor. Memur maaşlarındaki artışa ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmasa da enflasyon verileri baz alınarak beş aylık enflasyon farkı hesaplandı....

Yeni yıla sayılı haftalar kala, memur maaşlarına yapılacak zam oranı da merak ediliyor. Memur maaşlarındaki artışa ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmasa da enflasyon verileri baz alınarak beş aylık enflasyon farkı hesaplandı. Bu kapsamda, temmuz, ağustos, eylül, ekim ve kasım ayı enflasyon oranları ile yapılan hesaplamalar neticesinde, beş aylık enflasyon farkı belli oldu.

Memur Zammı Ne Kadar?

Memur maaşlarına yapılacak zam, aralık ayı enflasyon verisi ile birlikte netlik kazanacak. Bu nedenle, 3 Ocak'ta açıklanacak aralık ayı enflasyon rakamları pek çok kişi tarafından yakından takip edilecek ancak temmuz-kasım dönemi verileri ile beş aylık enflasyon farkı hesaplanmadı. Söz konusu hesaplama neticesinde, enflasyon farkı dahil beş aylık memur zammı yüzde 15,11 olarak belirlendi.

2023 Ocak Memur Maaşı

Memur maaşlarına yapılacak zam, aralık ayı enflasyon verisi ile birlikte belli olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, maaş zamlarına ilişkin yaptıkları açıklamalarda, vatandaşların enflasyona ezdirilmeyeceğini vurguluyorlar. Bu nedenle, memur zammının belirlenmesinde enflasyon verilerinin büyük önemi bulunuyor.