Memur Zammı Açıklandı! Enflasyon Verisi Sonrası Hesaplama Yapıldı

Memur Zammı Açıklandı! Enflasyon Verisi Sonrası Hesaplama Yapıldı
Aralık ayı enflasyon verileri, memurlar tarafından bir süredir yakından takip ediliyordu. Bu kapsamda, Türkiye İstatistik Kurumu aralık ayı enflasyon rakamlarını açıklandı. Söz konusu açıklamaya göre, aralık ayı enflasyon...

Aralık ayı enflasyon verileri, memurlar tarafından bir süredir yakından takip ediliyordu. Bu kapsamda, Türkiye İstatistik Kurumu aralık ayı enflasyon rakamlarını açıklandı. Söz konusu açıklamaya göre, aralık ayı enflasyon verisi yüzde 1,18, yıllık artış ise yüzde 64,27 oldu. Türkiye İstatistik Kurumu'nun enflasyonu açıklaması ile birlikte, memur maaşları için hesaplamalar yapıldı.

Memur Zammı Ne Kadar Olacak?

Memur maaşlarına yapılacak zammın belirlenmesinde enflasyon verilerinin büyük önemi bulunuyor. Bu kapsamda, açıklanan verilerin ardından yapılan hesaplamaya göre, toplu sözleşme ve enflasyon farkı ile birlikte, memur maaşları için zam oranı yüzde 16,48 oldu.

Emekli Zammı Ne Kadar?

Memur zammının yanı sıra, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak zam da merak ediliyor. Aralık ayı verilerine göre, emekli maaşlarına yüzde 15,4 zam yapılacak.

Refah Payı Verilecek Mi?

Enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından, refah payının verilip verilmeyeceği pek çok işi tarafından merak ediliyor. Bu kapsamda, memurlara ve emeklilere refah payı verileceğine dair iddialar gündeme geliyor.