Memur Zammı Temmuz 2023! Memurlara Ek Zam Yapılacak Mı?

Memur Zammı Temmuz 2023! Memurlara Ek Zam Yapılacak Mı?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük emekli maaşına 2.000 TL zam yapılacağını geçtiğimiz günlerde duyurdu. 5.500 TL olan en düşük emekli maaşı 2.000 TL artış ile birlikte 7.500 TL seviyesine yükselirken, memurlar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük emekli maaşına 2.000 TL zam yapılacağını geçtiğimiz günlerde duyurdu. 5.500 TL olan en düşük emekli maaşı 2.000 TL artış ile birlikte 7.500 TL seviyesine yükselirken, memurlar da maaş zammına dair araştırma yapmaya başladılar. Bu kapsamda, memurlara ara zam yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor.

Memurlara Ara Zam Yapılacak Mı?

Memur maaşlarına zam yapılıp yapılmayacağı ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi ancak memur maaşlarına ara zam yapılması beklenmiyor. Temmuz ayında memurlara zam yapılacağı düşünülüyor.

Memur Temmuz Zammı Ne Kadar?

Enflasyon verileri TÜİK tarafından açıklanırken, memur maaşlarına yapılacak zam ile ilgili araştırmalar da devam ediyor. Bu kapsamda, nisan, mayıs ve haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından memur zammı netlik kazanacak.

Mart Ayı Enflasyon Oranları

Memur maaşlarının belirlenmesinde enflasyon verilerinin büyük önemi bulunduğu için TÜİK'in enflasyon verisi açıklamaları memurlar tarafından yakından takip ediliyor. TÜİK'in açıklamasına göre, TÜFE mart ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 50.51, bir önceki aya göre ise yüzde 2.29 yükseldi.