Merakla Beklenen Ödemeler Hesaplara Yatmaya Başladı! Bin 250 TL Hesaplara Yatmaya Başladı

Merakla Beklenen Ödemeler Hesaplara Yatmaya Başladı! Bin 250 TL Hesaplara Yatmaya Başladı
Ağustos ayının ortalarına doğru yaklaşırken, ay içinde yapılacak ödemeleri ile ilgili araştırmalar devam ediyor.

Kredi ve Yurtlar Kurumu, ülke genelindeki üniversite öğrencilerine 12 boyunca düzenli olarak burs ve kredi ödemesi sağlıyor. Yaz tatilinde de KYK burs ve kredi ödemeleri devam ederken, öğrenciler de ağustos ayı itibariyle söz konusu ödemeler ile ilgili araştırmalar yapıyorlar. Geçen hafta pazar günü itibariyle ödemeler başlarken, ödemelerin hangi tarihe kadar devam edeceği merak ediliyor. KYK burs ve kredi ödeme takviminin yanı sıra, burslara ve kredilere zam yapılıp yapılmayacağı ve güncel ödeme tutarı da araştırılan konulan arasında yer alıyor.

KYK Burs Kredi Ödeme Tarihleri

TC kimlik numaranın son rakamına göre ağustos ayında da KYK burs ve kredileri öğrencilere iletiliyor. 6 Ağustos’ta başlayan ve 10 Ağustos’a kadar devam edecek olan ödeme takvimi şu şekilde ilerleyecek:

TC Kimlik Numarasının Sonu 0 Olanlar: Her ayın 6’si
TC Kimlik Numarasının Sonu 2 Olanlar: Her ayın 7’si
TC Kimlik Numarasının Sonu 4 Olanlar: Her ayın 8’i
TC Kimlik Numarasının Sonu 6 Olanlar: Her ayın 9’u
TC Kimlik Numarasının Sonu 8 Olanlar: Her ayın 10’u

2023/06/06/turk-lirasi-2.jpg

KYK Bursu Kaç TL?

Geçen yıl aralık ayında KYK burs ve kredi ödemelerine zam yapıldı. Gerçekleşen artış ile birlikte, burs ve krediler 1.250 TL seviyesine yükseldi. Ağustos ayında da 1.250 TL hesaplara aktarılıyor.

KYK Kredisine Zam Gelecek Mi?

1.250 TL ağustos ayında da üniversite öğrencilerine iletilirken, emekli, memur maaşlarına ve asgari ücrete zam yapılmasının ardından sosyal yardım ödemelerinde de artışa gidildi. Söz konusu zamların ardından, KYK burs ve kredi ödemeleri merak konusu oldu. Yıl sonunda, tekrar artış sağlanması bekleniyor.