Merkez Bankası Başkanlığı İçin Flaş İsim! Hafize Gaye Erkan Kimdir?

Merkez Bankası Başkanlığı İçin Flaş İsim! Hafize Gaye Erkan Kimdir?
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, "tam yetki"yle görevlendirildiği ve Merkez Bankası başkanlığına Hafize Gaye Erkan'ın atanmasının beklendiği belirtiliyor.Bloomberg'deki habere göre; Mehmet Şimşek Erkan ile bir...

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in, "tam yetki"yle görevlendirildiği ve Merkez Bankası başkanlığına Hafize Gaye Erkan'ın atanmasının beklendiği belirtiliyor.

Bloomberg'deki habere göre; Mehmet Şimşek Erkan ile bir görüşme yaptı.

41 yaşındaki Erkan, Merkez Bankası başkanı olması halinde kurumun en genç başkanı olacak ve aynı zamanda kurum tarihindeki ilk kadın başkanı olacak.

Boğaziçi Üniversitesi endüstri mühendisliği mezunu olan Erkan, finans alanında Princeton ve Harvard gibi önde gelen ABD üniversitelerinde akademik çalışmalar gerçekleştirildi. Sonrasında uzun seneler Goldman Sachs bankasında görev aldı ve ABD'deki bankacılık krizinin ortasındaki First Republic Bank'ta çalıştı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın talepleri doğrultusunda düşük faiz politikası benimseyen Merkez Bankası'nın, Erkan'ın atanmasıyla yaklaşımının değişeceği düşünülüyor.